VOLKS-ROD

Aquí parlarem de l'estil o tendència més nou en el "mundillo" VW encara que paradoxalment està basat en un dels estils més antics americans, ja que és el resultat d'aplicar el tractament Hot Rod tradicional dels anys 40 i 50 als escarabats.

Hot Rod ("biela calenta") es un cotxe fabricat des de principis de segle fins 1948 i modificat per a intentar que sigui el més ràpid possible potenciant el seu motor, alleugerint la seva carrosseria i millorant la seva suspensió. Avui en dia les tendències més actuals son la recuperació o la inspiració basada en l'estil tradicional i el més modern anomenat Hi-Tech. Un Hot Rod tradicional pot significar que estigui transformat realment als 40-50-60 i hagi sobreviscut o que estigui recreat a l'actualitat amb peces actuals de reproducció u originals de l'época.

Un VW és un cotxe de línia dissenyada a mitjan els anys 30, pel que pot convertir-se en Hot Rod si se li apliquen les mateixes modificacions que als cotxes americans de la mateixa època. La pintura negra mate, amb o sense flames, rodes del darrere mes grans que davanteres, banda blanca mes llanda vermella i eliminació de tot ho supérflu com aletes, interior, etc.

En els casos més extrems com el cotxe que va iniciar aquesta tendència, l'escarabat de Fred Hidalgo, a part del top chop radical, s'han eliminat les aletes i s'han substituït les rodes i tot l'eix davanter i fars pels d'un Ford de 1932 aconseguint un aspecte de hi-boy. Uns altres han seguit el seu exemple, diferenciant-se de qualsevol VW modificat en la seva supressió d'aletes,estreps, paracops i sobretot la col·locació d'eixos originals de VW o modificats de Ford més avançats, aconseguint l'efecte dels Hot Rods amb l'eix davanter per davant del morro. Uns altres assoleixen el mateix efecte escurçant la carrosseria (apart del top chop i el channeling).


Però si no tot el món pot o vol tallar un VW de tal manera, pot aplicar modificacions més senzilles al seu escarabat


Encara que no són els primers escarabats modificats eliminant aletes, estreps, etc anteriorment no es van considerar una tendència consolidada i no van estar basats en els hots rods nostàlgia com ara. Per altra banda un pot llambregar revistes de Hot Rod dels anys 60 i veure que abans d'inventar-se el concepte Cal Look als vw així modificats se'ls anomenava Hot Rod VW, encara que tampoc és aquest el cas del que parlem

TORNAR A: ESTILS VW

Avís: Hem detectat que en diversos llocs d'Internet han aparegut complertament plagiats alguns dels nostres continguts. Si algú desitja disposar d'aquests continguts en la seva web, blog, fòrum, etc., només ha de posar-se en contacte amb nosaltres a info@avwc.org per a sol·licitar el degut permís. Nosaltres només demanem a canvi que s'indiqui clarament la seva procedència (Amics del Volkswagen de Catalunya www.avwc.org) en el web, blog o fòrum on es vulgui insertar. Queda prohibit la còpia i/o l'enllaç de forma directa als arxius de la nostra web.

A la xarxa des de l'any 2001


Amics del Volkswagen de Catalunya
Apartat de Correus 14124
08080 Barcelona
info@avwc.org

Núm. Reg. Ass. Generalitat: 11094/B
Membre FEVA nº 158
Membre FCVH nº 23