CUSTOM

L'estil mes famós dels VW modificats és el Cal Look. Tan famós és que a partir del seu naixement i fins a principis dels 90 ha servit com etiqueta que col·locar a qualsevol escarabat modificat. No obstant això actualment revistes com Volksworld reconeixen que molts dels VW anomenats durant anys Cal Look mereixerien haver-se denominat Custom, ja que el Cal Look té a veure més amb modificacions mecàniques que estètiques.

Un Custom es un cotxe amb amplies modificacions a la seva carrosseria per aconseguir l'apariència més fluida i baixa possible, no important molt o poc la millora de les prestacions.Per tant les mateixes modificacions com carrosseria allisada, portes suïcides, suspensió rebaixada, llums o matricula frenched, s'apliquen als escarabats per a convertir-los en custom tradicionals o contemporanis.

Un Custom tradicional pot significar que estigui transformat realment als 40-50-60 i hagi sobreviscut o que estigui recreat a la actualitat seguint aproximadament les tendències d'aquell període anterior. L'ara anomenat custom tradicional o nostàlgia aplicat als cotxes americans és una cosa que mai ha estat habitual entre els VW, però igual que en els VW Hot Rod, és una nova tendència aplicable als escarabats per la seva similitud amb els cotxes ianquis de la mateixa època i de línia semblant.


Els Custom contemporanis són molt mes habituals i porten molts mes anys en el cercle VW. Aquests tenen bàsicament les mateixes modificacions de carrosseria que un tradicional, però amb pintura, decoració i interiors més moderns, llandes actuals, suspensions pneumàtiques o hidràuliques, etc.

Els altres models vw air-cooled també poden ser modificats com Custom tradicionals o contemporanis.

TORNAR A: ESTILS VW

A la xarxa des de l'any 2001


Amics del Volkswagen de Catalunya
Apartat de Correus 14124
08080 Barcelona
avwc@avwc.org

Núm. Reg. Ass. Generalitat: 11094/B
Membre FEVA nº 158