RESTO-CAL

El Resto Cal va néixer com a tal a principis dels 90, en Estats Units se li coneix també com Resto Custom, i ve a ser com la transposició del concepte Resto Rod als VW, al principi era la combinació d'un escarabat amb estètica d'origen, és a dir, interiors d'origen, tots els seus cromats, etc... amb un tractament de Cal Look de l'època, és a dir, unes llandes Empi de 5 braços i un baixat de suspensions tant davant com darrere. Les bases són gairebé exclusivament escarabats pre-68, furgonetes T1, i els Karmann normalment fins al 69, igual que els tipus 3.

En aquest estil la preparació mecànica és optativa, podem trobar des d'un oval amb el seu motor original de 30cv, fins a un motor super preparat de més de dos litres i amb dos Weber IDA. La pintura es pot compondre tant de colors originals VW, com combinacions bicolors, de fet la combinació groc amb lateral blanc s'ha repetit fins a la sacietat en els últims anys. Al principi era un estil bastant senzill, però cada vegada es va fer més "Resta" i més "Cal", d'una banda cada vegada es posaven més accessoris, primer era la baca d'època, després les maletes, o la nevera de Coca-cola, els embellidors d'aleta, les antenes, els "swamp coolers", les llums accessòries, retrovisors, i en general qualsevol cosa que pugui estar cromat....i per l'altre costat, amb la popularització de les manguetes rebaixades, ja sembla que si un cotxe no està a uns mm del sòl ja no està baixat, extrem que s'ha aguditzat més encara amb l'arribada al món VW de les suspensions pneumàtiques i hidràuliques.

Les llandes, a part de les comentades Empi de 5 braços, gaudeixen també de popularitat les Fuchs totalment polides, i en menor mida altres llandes per a 5 cargols, com les Sprintstars o les BRM, encara que al principi serien molt més indicades per a un Old School en tota regla


TORNAR A: ESTILS VW

A la xarxa des de l'any 2001


Amics del Volkswagen de Catalunya
Apartat de Correus 14124
08080 Barcelona
avwc@avwc.org

Núm. Reg. Ass. Generalitat: 11094/B
Membre FEVA nº 158