RAT LOOK

Un cotxe Rat és aquell que el seu propietari ha trobat en un estat que denominaríem per restaurar i que no s'ha preocupat mes que d'engegar i reparar el seu mecànica per a poder circular. El seu mal aspecte exterior o interior no importen (al contrari, és buscat i benvolgut) i el cotxe pot presentar una pintura desgastada, abonyegada i oxidada sempre que no sigui un cas extrem que afecti a l'estructura del vehicle, si és així la xapa es repara i es pinta ,intentant que el pegat no es vegi nou en comparança a la pintura original i desgastada que ho envolta, els cromats poden estar picats o mats i l'interior amb la tapisseria ,volant i quadre de comandament en mal estat

Fins a fa un temps l'estil Rat tenia una certa lògica dins dels cercles drag racing, ja que si un cotxe volia prestacions no tenia perquè tenir una presentació inmaculada. El seu propietari es gastava els diners en la preparació del motor i mecànica deixant la carrosseria tal com la trobava i no important la pintura desgastada, els cops i l'òxid sempre que no fos molt seriós, en alguns casos com a molt s'igualava la pintura a força de spray.

Com aquests són cotxes orientats cara a les prestacions podem relacionar-los des del punt de vista mecànic amb els Cal Look tradicionals (o "Old School") encara que sense gaudir de la bonica presentació d'ells. Per descomptat, avui en dia la intenció no és prevaler les prestacions descurant l'estètica, sinó que es busca aquest aspecte desgastat a propòsit.

Hi ha un altre estil de Rat que de broma cridem alguns amics l'estil Resta-Rat pel que s'apropa a l'estil Resto Cal quant a que el propietari vol un cotxe ultrabaix sense importar la perduda de prestacions i de fins i tot "conduibilitat" que això comporta i que vol adornar al seu cotxe amb la major quantitat d'accessoris de època que pugui aconseguir com baques d'equipatges, maletes, neveres de refrescs, retrovisors i altres accessoris, i millor quant ...mes oxidats i abonyegats com el cotxe. Cotxes aparentment descurats però que tenen un gran treball en el que comporta el manteniment i de vegades el curiós empitjorament del seu estat actual i la recerca d'elements correctes per a l'època i preferiblement en el mateix (mal) estat que el cotxe. Aquest esforç és el qual els apropa (al meu entendre) als Resta Cal, encara que també es veuen Rat-Racers accesoritzats.
Una altre opció és aconseguir una furgoneta amb decoració comercial de l'època i preparar-lo a l'estil Rat "racing " o a l'estil Rat "accesoritzat". Encara que en teoria un no pot fer-se un Rat sinó que ha de trobar-lo, a causa de la demanda d'aquest tipus de vehicles alguns propietaris no dubten a pintar "noves" decoracions a l'estil de les antigues imitant el desgast i assolint un resultat molt semblant al que aconseguiria el pas del temps i les inclemències. S'arriba en alguns casos a pintar el vehicle per complet,desgastar la pintura,pintar fals òxid o provocar-lo moderadament amb aigua salada, cosa que també es fa amb els escarabats o altres... Com exemple aquestes furgos, algunes d'elles presenten decoracions autentiques, unes altres no.
TORNAR A: ESTILS VW

Avís: Hem detectat que en diversos llocs d'Internet han aparegut complertament plagiats alguns dels nostres continguts. Si algú desitja disposar d'aquests continguts en la seva web, blog, fòrum, etc., només ha de posar-se en contacte amb nosaltres a info@avwc.org per a sol·licitar el degut permís. Nosaltres només demanem a canvi que s'indiqui clarament la seva procedència (Amics del Volkswagen de Catalunya www.avwc.org) en el web, blog o fòrum on es vulgui insertar. Queda prohibit la còpia i/o l'enllaç de forma directa als arxius de la nostra web.

A la xarxa des de l'any 2001


Amics del Volkswagen de Catalunya
Apartat de Correus 14124
08080 Barcelona
info@avwc.org

Núm. Reg. Ass. Generalitat: 11094/B
Membre FEVA nº 158
Membre FCVH nº 23