OLD SPEED

El Old Speed no és pròpiament un estil, ja que és senzillament una preparació d'època, coherent amb l'edat del cotxe en qüestió, encara que normalment ens referim amb aquest terme a cotxes dels 50 i principis dels 60.

Ens referim doncs a les preparacions amb kit Okrasa, compressors Judson o MAG, kits Speedwell, o similars, el que pot embullar a molta gent és que per exemple una preparació Empi de finals dels 60 vist des d'ara és Old Speed, però també pot formar part dels inicis del Cal Look, depèn de com es miri (i del cotxe en qüestió clar).

En el cas de les preparacions alemanyes no hi ha confusió possible, i ens trobem amb els kits Reichert o TDE (Theo Decker), típics dels 70.

Com és lògic en aquest cas les llandes han de ser de l'època (i a poder ser originals, no rèpliques), i en certs casos l'elecció està bastant clara, o llandes d'origen o llandes de Porsche 356 (les de debò, que són pintades i no cromades), en certs casos hi ha llandes que ja anaven amb certa preparació, per exemple, les llandes BRM venien incloses en el Speedwell 1350, com també venien en certs Empi GTV.

Com en l'època no era molt habitual baixar els cotxes, excepte en els de competició de circuit, gairebé sempre trobarem les suspensions a la seva altura d'origen, encara que no està de més algun que altre complement d'època, com un Camber Compensator original Empi, una estabilitzadora Empi, o per als més pudents, uns frens de 356

TORNAR A: ESTILS VW

A la xarxa des de l'any 2001


Amics del Volkswagen de Catalunya
Apartat de Correus 14124
08080 Barcelona
avwc@avwc.org

Núm. Reg. Ass. Generalitat: 11094/B
Membre FEVA nº 158