NOSTALGIA DRAG RACING

El Nostàlgia va aparèixer conjuntament amb el boom del Old School a mitjans dels 90, la gent es va començar a interessar en els inicis de la preparació de VW, sobretot en els preparadors californians pioners dels 60, com Empi, Gene Berg, Dean Dyno Soars, etc., els quals estaven tots lligats als èxits dels VW a les categorias Gas de la NHRA.

La cridanera estètica d'aquests Gassers dels 60 i principis dels 70 és summament atractiva, i als afeccionats els va costar ben poc començar a copiar els colorits dissenys, amb pinstrippings, acabats en metalflake, lletres daurades, etc.


Amb el renaixement de l'interès en aquesta època, van reaparèixer també molts cotxesque es creien perduts, com el Tar Babe original, encara que per a desesper de propis i estranys el Inch Pincher segueix en parador desconegut.

Per a fer un VW totalment Nostàlgia, cal fixar-se bé en els cotxes de l'època, i anar amb compte de no fer cap anacronisme. Les bases són en el 99% dels casos pre-67, i les modificacions de carrosseria poden anar des d'aletes i capós de fibra als top chops (però sempre respectant l'esperit d'època, res d'alerons de 911). Les llandes normalment són BRM, o unes de competició, tipus Erco, encara que preferentment unes DDS de l'època, l'interior nu al màxim, amb solament el seient del pilot, i el més important, la pintura exterior, és difícil donar guies en aquest sentit, ja que cada cotxe és un món, el millor és veure uns exemples i inspirar-se, i sobretot pensar un bon nom, que cada cotxe té el seu, que caldrà pintar en els laterals.


TORNAR A: ESTILS VW

Avís: Hem detectat que en diversos llocs d'Internet han aparegut complertament plagiats alguns dels nostres continguts. Si algú desitja disposar d'aquests continguts en la seva web, blog, fòrum, etc., només ha de posar-se en contacte amb nosaltres a info@avwc.org per a sol·licitar el degut permís. Nosaltres només demanem a canvi que s'indiqui clarament la seva procedència (Amics del Volkswagen de Catalunya www.avwc.org) en el web, blog o fòrum on es vulgui insertar. Queda prohibit la còpia i/o l'enllaç de forma directa als arxius de la nostra web.

A la xarxa des de l'any 2001


Amics del Volkswagen de Catalunya
Apartat de Correus 14124
08080 Barcelona
info@avwc.org

Núm. Reg. Ass. Generalitat: 11094/B
Membre FEVA nº 158
Membre FCVH nº 23