CONCENTRACIONS I ACTIVITATS 2021

Trobada Solidària de Cotxes Clàssics a Cabrera de Mar - Marató TV3 2021

El passat diumenge 19 de desembre varem organitzar per primera vegada una trobada solidària de vehicles clàssics en benefici de la Marató de TV3, enguany dedicada a la salut mental, de la mà dels Amics Montse Arcas i Francesc Xavier Mulà que ens van suggerir fer aquesta trobada solidària a Cabrera de Mar on hi resideixen.

Ens varem reunir de bon matí al Plà de l'Avella de Cabrera de Mar, on els participants a mesura que anaven arribant podien anar agafant forces amb l'esmorzar servit per l'organització, cap a les 11:00 varem fer via en rua cap al centre de la vila de Cabrera de Mar on aparcàrem els vehicles participants a l'Avinguda de la Zona Esportiva per tot seguit fer una visita guiada pel jaciment romà de Cabrera de Mar. Un cop acabada la visita es va servir un petit pica-pica i una copa de cava a tots els participants.

Comptàrem amb una participació de 34 vehicles i 55 persones que va suposar una recaptació de 550 € que han anat a parar íntegrament al projecte solidari de la Marató de TV3, des d'aquí volem agrair a tots els participants per col·laborar en aquesta bona causa i molt especialment a la Montse Gonzalez de l'Ajuntament de Cabrera de Mar i a la seva policia local per la seva col·laboració per dur a terme aquest event solidari.

ANAR A FOTOS TROBADA SOLIDÀRIA CABRERA DE MAR
(Fotos dels Amics Jesús Ibañez, Jordi Torres i Carles Torres)

The Black Week #2 a Vinça - França (Black Chicken)

El cap de setmana del 8 i 9 d'octubre és va celebrar el meeting The Black Week #2 organitzat pel companys francesos del Black Chicken amb en Sylvain Bouisson al capdavant, un dels habituals dels nombrosos aficionats VW francesos que venen a la concentració de Tossa de Mar.

La concentración va tenir lloc a Vinça, a la comarca del Conflent a la Catalunya Nord a poc més de 200 km de Barcelona, en el Càmping du Lac des Escumes, un càmping molt ben equipat i que pel seu nom haureu deduit facilment que es troba a la vora del llac del mateix nom on et podies banyar, pescar o fer qualsevol tipus d'activitat en barca. Dins del camping, allotjament a banda, es desenvolupava tot el gruix de la trobada amb una gran quantitat de paradetes de recanvis, merchandising i tot allò relacionat amb el món Aircooled, i cap el migdia de dissabte es va fer una passejada turística amb els vehicles participants pels voltants de Vinça. Una activitat propera, senzilla i molt ben organitzada pel Sylvain Boussion i el seu equip d'animació, sens dubte per repetir l'any vinent (Octubre 2021)

ANAR A FOTOS DE VINÇA
(Fotos dels Amics Xavier Barranco i Pere Martí)

VII Retro Car Meeting a Santa Eulàlia de Ronçana (Retro Car Club Ronçana)

El passat diumenge 3 d'octubre va celebrar-se el VII Retro Car Meeting organitzat per el Retro Car Club Ronçana, enguany aquesta edició anava dedicada al món Volkswagen i a la qual els Amics del Volkswagen de Catalunya varem ser convidats a participar-hi juntament amb els companys del Club d'Escarabats de Catalunya. La participació no va ser únicament fer acte de presència amb els nostres vehicles ja que durant el matí estaven preparades tres ponències sobre la història i els models Volkswagen refrigerats per aire, dues d'elles a càrrec dels Amics Àlex Domingo i Rubén Bastida i l'altre a càrrec d'en Sergi Soler del CEC.

De bon matí començaren a arribar els vehicles participants, vehicles clàssics tant de la marca de Wolfsburg com d'altres marques i èpoques, que anaven aparcant en dos carrers, en el principal tots els volkswagens i en un de lateral adjacent la resta de vehicles clàssics. Un cop aparcats i feta la corresponent inscripció, els participants podíen anar a buscar el seu esmorzar amb el tiquet d'entrepà + beguda proporcionat a la inscripció tot fent temps fins l'inici de les tres ponències.... després de quasi una hora d'interessants explicacions sobre la història i les particularitats dels nostres apreciats aircooleds va començar una rua que ens va dur per les revirades carreteres de la zona. Un cop de tornada a Santa Eulàlia de Ronçana s'hi van lliurar els premis als millors vehicles per votació popular, tres d'ells van ser per a volkswagens, dos d'ells pels Amics Òscar Pratginestos pel seu Karmann Ghia de 1970 i Joan Bayo per la seva T2 de 1969 i un altre pel company del CEC Enric Martí per la seva impecable T1 de 1959..... i aquí no va acabar la concentració doncs qui va voler, es va quedar a dinar la paella preparada per a l'ocasió.

Des d'aquí volem donar les gràcies al companys del Retro Car Club Ronçana pel bon tracte i companyonia que hem rebut per la seva part i esperem poder tornar a col·laborar amb ells en properes ocasions. (Octubre 2021)

ANAR A FOTOS VII RETRO CAR MEETING
(Fotos dels Amics Xavier Barranco, Carles Torres i Jordi Torres)

XXVII Concentració de Clàssics Volkswagen Aircooled de Tossa de Mar 2021 (AVWC)

El passat 25 de setembre es va tornar a celebrar la concentració VW de Tossa de Mar després d'un any sense poder fer-la per culpa d'aquesta maleïda pandèmia que portem vora dos anys patint, la 27a edició es va haver d'ajornar l'any passat doncs no es reunia cap de les condicions per poder-la celebrar amb prou garanties sanitàries. Un any sense Tossa es massa i teníem molt clar que enguany si teníem la més mínima possibilitat de fer-la, s'havia de fer si o si, com que la situació després d'un estiu boig no era prou clara per poder fer la concentració en el seu format habitual, vàrem optar per la salomònica decisió de fer-la només d'un dia, sense allotjaments ni àpats centralitzats i amb aforament limitat a només 150 vehicles.

Així doncs dissabte pel matí vàrem adoptar el format de concentració que fem normalment el diumenge pel matí a l'Avinguda Catalunya amb totes les activitats típiques (exposició vehicles, Top 10, prova acceleració i potència, botigues de recanvis i gadgets VW, etc...) i després de dinar cadascú per lliure, per la tarda ens traslladàrem al parking de terra de sota el Castell de Tossa amb totes les activitats típiques que fem els anys que ens quedem a Tossa el dissabte per la tarda (Gincama Urbana, concurs de difresses, photocall i animació a càrrec de DJ Leco, etc..).... el final de festa no va ser el desitjat doncs un petit ruixat al capvespre va fer que la concentració acabés una mica abans del que teníem previst i no varem poder lliurar alguns dels premis que teníem previst com els de les millors difresses.

L'assistència total va ser de 115 vehicles, la gran majoria aficionats vw catalans, pocs, però també vàrem tenir participants de fora de Catalunya, l'Amic Rigo Queralt de Vinarós i en Carlos Ariste de Zaragoza, que s'està convertint en un clàssic a la nostra concentració els darrers anys, i que es va endur el premi al participant més llunyà no internacional. En quant a participació europea destacar en Christoph Schultz que va tornar a fer els 1.311 km que separen Bergheim (Alemanya) de Tossa de Mar amb el seu Hebmüller de 1950, òbviament es va endur el premi al participant més llunyà internacional i al vehicle més antic, i uns quants vehicles francesos, entre ells l'imprescindible grup (enguany no tan nombrós) sempre animat dels companys del Club Cox Hot Cantons d'Hérépian; els imperdibles Amics Pierre i Luz Derobert de Perpignan juntament amb el gran Monsieur Guy "Pompon" Galliard, un any més premi al participant més veterà, més altres vehicles de Marsella, Beziers, Tolouse i Lavaur.

Volem donar les gràcies a tots els nostres col·laboradors però molt especialment als propietaris dels 115 vehicles que varen participar gaudint de la concentració tot esperant que l'any vinent els puguem a tornar a veure en un Tossa en el seu format habitual juntament amb tots els altres participants que vàrem trobar a faltar enguany. (Setembre 2021)

ANAR A FOTOS TOSSA
(Fotos dels Amics Silvano Aversano, Xavier Barranco, Albert Costa, Pere Martí, Carles Torres i Jordi Torres)

(Fotos cedides per Club Cox Hot Cantons)

Dia del Soci 2021 - Trobada VW Clàssics Aircooled a Les Franqueses del Vallès

El passat diumenge 20 de juny vàrem realitzar la nostra primera activitat post-pandèmia, després de més d'un any sense poder-ne organitzar cap per les restriccions sanitàries, i quina millor manera que organitzar un dia del soci per tornar-nos tots a veure'ns les cares i els VWs, però també per a conèixer a nous socis AVWC, fins a 7, que van acostar-s'hi fins Les Franqueses per assisitir per primer cop a una activitat AVWC. En total vàrem ser 70 persones i 31 VW's.

Ens vàrem trobar a l'aparcament de terra del Consell del Poble de Llerona i vàrem servir un esmorzar informal de benvinguda a la carpa de propietat municipal mentre anaven arribant els socis amb els seus vehicles. També es va repartir el regal del soci d'enguany i els més despistats també van poder recollir alguns d'anys anteriors.

En acabar l'esmorzar la gran majoria dels vehicles presents van fer una ruta turística entre els municipis de Llerona-La Garriga-Samalus-Cànoves-San Antoni Vilamajor-Cardedeu-Llerona (33km\1h) amb foto de grup a mig recorregut fins tornar a Llerona donant per conclosa aquesta activitat de la qual tothom en tenia ganes després d'un anys de restriccions i confinaments. (Juny 2021)

ANAR A FOTOS DIA DEL SOCI
(Fotos dels Amics Xavier Barranco i Carles Torres)

TORNAR A: CONCENTRACIONS


A la xarxa des de l'any 2001

Amics del Volkswagen de Catalunya
Apartat de Correus 14124
08080 Barcelona
info@avwc.org

Núm. Reg. Ass. Generalitat: 11094/B
Membre FEVA nº 158
Membre FCVH nº 23