CONCENTRACIONS I ACTIVITATS 2013

30è aniversari AVWC / XXX Autoretro

L'any 2013 marcava els trenta anys des de la fundació del nostre club. Com ja vam fer per als aniversaris anteriors (desè, vintè i vint-i-cinquè), el club va organitzar una concentració a Barcelona per a commemorar l'efemèride com cal. Es donava la circumstància que la fira Auto Retro, a la qual venim assistint cada any com a club expositor des del 2005, celebrava la seva trentena edició, així que què millor que combinar els dos aniversaris?

Gràcies a la col·laboració de l'equip organitzador d'Auto Retro, amb el el Sr. Fermí Sulé al capdavant, i a l'ajuda de VW España, VW Vehiculos Comerciales i de VW Classic Parts, el club va poder muntar una exhaustiva exposició de Volkswagen refrigerats per aire, que abarcava 70 anys de producció; des d'un Kübelwagen de 1943 fins un Última Edición de 2003; les diverses furgos T1 i T2 amb especial atenció a les camperitzades amb un petit diorama amb elements de càmping a la zona Camper; una zona Off Road on a part de l’esmentat Kübelwagen s’hi podia veure un dels pocs Buggies Manx que es poden trobar a casa nostra, junt amb un 181 i l’excepció aircooled, una espectacular T3 Syncro watercooled que ha participats en diverses ocasions en alguns raids per deserts nordafricans. D’aquesta manera els aficionats van poder observar ben de prop els 31 VW exposats junt amb la furgo del club, cedits amablement per Jaume Mabres, Ferran Socias, Alberto Burgos, Juan Antonio Rubio, Pau Ferrer, Georgina Muñoz, Albert Marcet, Alfons Baró, Joan Berenguer, Xavier Barranco, Paco Hernandez, Susanna Vidal, Marcos Navarro, Margot Pérez, Paco Antolín, Javi de Pedro, Joan Renart, Sergi Soler, Pau Casas, Ruben Bastida, Xavi Cervera, Enric Folch, Jacqui Barrowcliffe, Família Lagüens, Marc Esteban i Ignasi Masa.

La concentració en sí es va desenvolupar durant els dies 6 i 7 de desembre; el primer dia Barcelona va ser la gran protagonista amb una Gynkhama fotogràfica amb VW pels seus carrers amb final al Castell de Montjuïc des d’on vam poder gaudir d’unes fantàstiques vistes de la Ciutat Comtal i a on alguns dels vehicles participants van poder aparcar dins de l’antic patí d’armes del Castell.... el magnífic dia assoleiat que ens va acompanyar va fer la resta. Del Castell de Montjuïc ens vam dirigir al Port Olímpic per fer un dinar de germanor a la Fonda del Port amb tots els vehicles aparcats junts als amarratges del port esportiu.

Després de les emocions del primer dia, el segon dia de concentració va tenir un ritme molt més tranquil però també intens en quant a emocions; els participants van poder aparcar els seus vehicles durant tot el dia dins del recinte habilitat per l’organització d’Auto Retro a la Plaça de l'Univers i visitar la fira, especialment per contemplar l’exposició dels 32 VW i l’stand del club on entre altres coses hi havia una espectacular lona de 12 metres que resumia en imatges els 30 anys de vida del nostre club que va fer les delícies dels socis presents, especialment a la hora del pica pica previ al dinar que vam fer al mateix stand, buscant-se entre les centenars de fotogràfies triades. En acabar el pica pica dins l’stand ens vam dirigir a peu al proper Hotel Fira Palace on es va fer el dinar de cloenda de la concentració, després de l’àpat va fer presència el pastís commemoratiu, una magnifica réplica en dolç d’una T2 Camper realitzada per l’Amic Massimo Arena, fill d’una antiga nissaga de passtissers italiana.

Després del perceptiu brindis va arribar l’hora del lliurament de trofeus, cada un dels propietaris presents dels 31 VW exposats van rebre un trofeu d’agraiment; quatre premis especials van anar a parar a mans dels participants que van venir de més lluny: tres vehicles francesos i un vehicle provinent d’Alcoi, en David Ferrero va venir conduint amb el seu Oval de 30 cv (460 km d’anada i uns altres tants de tornada) per estar amb nosaltres en tant significativa data i un premi especial per als “pares de la criatura” un reconeixement als socis fundadors del club en Ramon Bartomeus i la Montserrat Roig, quin millor epíleg per tancar el nostre 30è aniversari !!

ANAR A FOTOS 30è ANIVERSARI / AUTORETRO
(Fotos dels Amics Jacqui Barrowcliffe, Xavier Barranco, Pierre Derobert, Glòria Druguet, Jesús Ibañez, Eva Lapasset, Albert Marcet, Marcel Olsina, Marc Rivas i Carles Torres)
(Fotos cedides per Josep Badia, Martí Bellet, Robin Domingo, Eric Fayt, Thierry Felices, Esmeralda Gámez, Rubén López, Josep Lluís Navarro, Xavi Navas, Gabriele Pranzini i Pedro Puga)

XX Concentració de Clàssics VW Aircooled Tossa de Mar 2013 (AVWC)

Tossa de Mar 2013 ja és història, l'edició de major afluència en vint edicions amb més de 270 vehicles inscrits, des d'aquí volem donar les gràcies a tots els participants i sobretot als patrocinadors que l'han fet possible. Ja podeu veure el reportatge complert amb prop de 1.500 fotografies i properament hi penjarem la crònica del que va donar de si el cap de setmana

ANAR A FOTOS DE TOSSA
(Fotos dels Amics Jacqui Barrowcliffe, Xavier Barranco, Xavier Cervera, Pierre Derobert, Marc Esteban, Albert Marcet, Àlex Milà, Ramón Panisello, Rigo Queralt, Marc Rivas i Carles Torres)
(Fotos cedides per Thierry Chabaud, Cindy Deletraz, Pierre Franck, Natividad González, Fernando González, Damien Joannes, Tahar Hattab, David Lucas, José Mascarell, Marie Christie Martins, Edu Picón, Pedro Puga i Antoni Rodriguez)

Gràcies a tots els patrocinadors i col·laboradors de Tossa 2013

XXI Meeting VW de Cap d'Agde - França (Cox Toujours)

El cap de setmana del 7 i 8 de setembre es va celebrar el XXI Meeting VW de Cap d'Agde, enguany l'habitual bon temps que la caracteritza no va acompanyar i va ser una de les edicions més passades per aigua dels darrers anys, de fet des del 2003 que no recordàvem que caigués tanta aigua a Cap d'Agde

Tot i el mal temps de dissabte va ser el Cap d'Agde de sempre amb una alta participació, vehicles de nivell i molta gresca i amb la presència un any més dels Amics del Volkswagen de Catalunya amb una bon grapat de vehicles dels seus socis entre els quals l'Amic Marc Rivas que per averia mecànica de darrera hora del seu 1300 ' 66 es va veure obligat a pujar amb un altre VW que tot i no ser aircooled també va cridar força l'atenció de tots els presents.

ANAR A FOTOS DE CAP D'AGDE
(Fotos de l'Amic Marc Rivas)

2a Concentració Volkswagen de Sant Roc - Santa Coloma de Cervelló

El dissabte 31 d'agost es va celebrar la segona edició d'aquesta trobada VW en el marc de la festa major del barri de Sant Roc de Santa Coloma de Cervelló. Com l'any passat va haver activitats pels més menuts, rua i proves d'habilitat. Per la tarda es va celebrar la gincama i el competidíssim campionat de toro mecànic, després de sopar es van lliurar els premis com a cloenda de l'activitat.

ANAR A FOTOS SANT ROC
(Fotos dels Amics Marc Rivas i Carles Torres)

18eme Meeting Internacional Chateau d'Oex 2013 - Suïssa (Lemania Coccinelle Club)

El penúltim cap de setmana d'agost es va celebrar a Chateau d'Oex (Suïssa) una de les concentracions més reconegudes d'Europa organitzada pel Lemania Coccinelle Club en aquesta petita i pintoresca localitat del sud de Suïssa.

Enguany comptàrem amb la presència d'un parell de socis AVWC: els Amics Rubén Bastida i Albert Marcet, el primer ja acostuma a ser un clàssic en aquesta trobada hi va acudir amb el seu Oval de 1955, el segon s'hi trobava de vacances a Suïssa amb la seva companya Gina Rognoni per visitar la família d'aquesta d'orígen suís.

ANAR A FOTOS CHATEAU D'OEX
(Fotos de l'Amic Albert Marcet)

Sun Beach VW 2013 a Mentón - França (Sun Cox d'Azur)

El cap de setmana del 17 i 18 d'agost es celebrà una nova edició del Sun Beach VW que organitza el club Sun Cox d'Azur a Menton en plena Costa Blava francesa al costat de Montecarlo. Un cop més la participació va ser considerable amb aircooleds de tot tipus i condició.

Tot i no anar amb el seu aircooled enguany hi va tornar a haver-hi un soci AVWC a Menton, l'Amic Marc Rivas que s'hi trobava de vacances per la zona aquella mateixa setmana, s´hi va acostar i aquest és el resultat de la seva visita, aquest extens reportatge fotogràfic.

ANAR A FOTOS MENTON
(Fotos de l'Amic Marc Rivas)

13th Annual Old Fort VW Club Car Show, Fort Wayne - Indiana (Old Fort VW Club)

El dissabte 17 d'agost es va celebrar la tretzena edició d'aquesta concentració organitzada per l'Old Fort VW Club on un any més el nostre club hi va estar present representat pels Amics Angel i Maggie Vendrell que com sempre que poden planten la seva carpa amb la bandera del club i fan difusió del mateix entres els aficionats aircooled nord-americans. El seu 1200 '59 va ser un dels vehicles inclosos en el Top 25 de la concentració que va reunir a més de 200 vehicles.

ANAR A FOTOS FORTWAYNE
(Fotos dels Amics Ángel i Maggie Vendrell)

23th Volkfest Central Ohio Vintag, Pataskala - Ohio (Central Ohio Vintage VW Club)

El segon dissabte d'agost es celebrà la vint-i-tresena edició d'aquesta concentració organitzada pel Central Ohio Vintage VW Club, un dels grans meetings VW del Midwest a la regió dels Grans Llacs dels USA amb una participació enguany de 300 vehicles inscrits. Els Amics Angel i Maggie Vendrell van acostar-s'hi fins el veí estat d'Ohio però sense el seu 1200 '59 doncs Pataskala es troba a 550 km de casa seva.

ANAR A FOTOS VOLKFEST
(Fotos dels Amics Ángel i Maggie Vendrell)

IV Night Cruising Sant Boi - El Prat del Llobregat (CEC)

El passat divendres 26 de juliol els companys del CEC van celebrar la quarta edició del seu Night Cruising que enguany va tornar a comptar amb una nombrosa presència de vehicles de socis AVWC.

Després de fer un mos al Mc Donald's de Sant Boi mentre anaven arribant els participants es va enfilar el camí cap a la platja de El Prat de Llobregat per anar al xiringuito la Casita del Mar a gaudir de la brisa marina, xerrar, prendre alguna que altre copa amb bon ambient i companyia fins a altes hores de la matinada

ANAR A FOTOS NIGHT CRUISING
(Fotos dels Amics Marc Rivas i Pere Martí)

VI Concentració de Clàssics VW Terres de l'Ebre (AVWC)

El cap de setmana del 13 i 14 de juliol es celebrar la sisena edició de la Concentració de Clàssics VW Terres de l'Ebre, de bon matí els vehicles participants van anar arribant al Parc Teodor Gonzalez. Al migdia es va fer via cap al restaurant per dinar i tot seguit ens dirigirem a les piscines de Campredó on passarem la tarda i des d'on es va iniciar la rua pels carrers de Tortosa, previ al sopar amb la tradicional barbacoa que aquesta vegada es va poder fer a l'aire lliure.

A l'endemà de bon matí es va sortir cap al Delta per visitar el parc Delta Aventur on als participants els hi esperaven diverses activitats com tirolina, kayak, etc... el dinar es va fer al mateix Delta Aventur on també es va fer la cloenda de la trobada amb el sorteig de diversos obsequis entre els participants donant per conclosa una nova edició d'aquesta concentració.

ANAR A FOTOS TORTOSA
(Fotos dels Amics Marc Rivas, Paco Antolín i Ramon Panisello)
(Fotos cedides per Pedro Puga i Ferran Mata)

4# Panscrapers Meeting a la Platja del Miracle - Tarragona (Panscrapers)

El passat dissabte 8 de juny els companys dels Panscrapers van organitzar la quarta edició del seu meeting anual a la Platja Llarga de Tarragona, aquesta va ser la gran novetat d'aquesta edició, una trobada aircooled ben a la vora del mar però on els aircooled participants i els seus propietaris hi van estar ben protegits del rigorós calor i dels raigs del sol aparcant en el parking cobert que hi ha al costat de la Platja Llarga.

Pel matí hi haver l'exposició dels vehicles i per la tarda rua per tota Tarragona per tornar a la Platja Llarga pel lliurament de trofeus al xiringuito Pamela's Beach i comiat dels participants

ANAR A FOTOS PM4 MEETING
(Fotos de l'Amic Pere Martí)

1st Blessing of the Bugs, Scottville - Michigan (Northern MItt V-Dub Club)

El segon cap de setmana de juny es va celebrar la primera edició d'aquesta curiosa trobada organitzada pel Nothern Mitt V-dub Club on es beneïen a tots els VW participants reunits en el parking de la pizzeria Pizza Barn Plus de la localitat de Scottville. Els Amics Angel i Maggie Vendrell van aprofitar per acostar-s'hi donada la proximitat de l'event que es celebrava a l'estat de Michigan on ells viuen.

ANAR A FOTOS BLESSING OF THE BUGS
(Fotos dels Amics Ángel i Maggie Vendrell)

I VW Camping Camper Weekend a Rupit (Secció furgos AVWC)

El cap de setmana del 18 i 19 de maig vam celebrar la primera activitat exclusiva per a furgos camper a Rupit. Les expectatives apuntaven a una alta participació donat l'interés que aquesta activitat va aixecar en un principi a jutgar per la quantitat de socis AVWC i de simpatitzants del nostre club que s'hi van interessar ... a l'hora de la veritat va ser una activitat pràcticament en família a causa del mal temps que va fer i anunciat durant tota la setmana en totes les prediccions meterològiques, suposem que això va fer tirar-se enrera a més d'un i de dos.

Tot i el fred, l'aire i alguna que altre gota d'aigua que va caure, vam reunir 5 furgos i 1 escarabat i 13 persones (des d'aquí donar les gràcies a tots ells per la seva assistència) per passar un cap de setmana de germanor i relax enmig de la natura en el marc incomparable del Collsacabra.

ANAR A FOTOS VW CAMPING CAMPER WEEKEND
(Fotos dels Amics Xavier Barranco, Massimo Arena i Carles Torres)

XI Classic VW Catalan a Sainte Marie le Plage - França (Classic VW Catalan)

El cap de setmana del 18 i 19 de maig es va celebrar l'onzena edició de la concentració que anualment organitzen els companys del Classic VW Català. Enguany per la coincidència de diverses activitats VW en un estret marge de temps, la representació AVWC al Classic VW Català es va limitar als Amics Victor Gracia i Raquel Mediavilla que hi van participar amb el seu 1300 del 69. Esperem que l'any vinent puguem assistir més Amics a una trobada a la qual no hi faltem des de la seva primera edició.

ANAR A FOTOS CLASSIC CATALAN
(Fotos dels Amics Raquel Mediavilla i Victor Gracia)

III Strictly Vintage VW Meeting a Ós de Balaguer (Lleida)

El cap de setmana de l'11 i 12 de maig es va celebrar a Ós de Balaguer la segona edició d'aquesta concentració centrada en els volkswagens més antics (escarabats fins 1957, Karmann Ghia i furgos T1 fins al 1959) de la mà dels Amics Rubén Bastida i Pau Casas i en la que hi participaren altres socis AVWC com Paco Hernández, Frederic Caballé o Lluís Patllé amb els seus Ovals. En total s'hi reuniren al Monestir de les Avellanes una vintena aircooleds dels més vintage: 3 splits, 1 zwitter, la majoria d'ovals, un Karman Ghia low light, una T1, un magnífic Kubel del 43 i arribat des de Suïssa, un impecable Hebmuller

ANAR A FOTOS STRICTLY VINTAGE
(Fotos dels Amics Rubén Bastida i Ferran Socias)

II Trobada de Clàssics VW Aircooled a l'Alt Penedès (AVWC)

El passat diumenge 28 d'abril celebràrem la segona edició de la Trobada de VW Clàssics Aircooled a l'Alt Penedès que enguany es va desenvolupar entre les localitats de Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d'Anoia. Enguany, a diferència de la primera edició celebrada el 2011, el temps no va acompanyar-nos gens ni mica i l'aigua no va parar de caure durant quasi tota la jornada, tanmateix l'amenaça de pluja no va afectar la participació amb 28 vehicles i 74 participants.

De bon matí van anar arribar els vehicles a la Rambla de Sant Francesc per tot seguit dirigir-nos a Cal Figarot, la seu dels Castellers de Vilafranca, on es va fer l'esmorzar i una visita guiada per conèixer la història d'aquesta mítica colla castellera. En acabar la visita, ruta cap a Sant Sadurní amb primera parada a les caves Codorniu per visitar-les i després de la visita ens esperava el dinar al centre de Sant Sadurní d'Anoia, després del dinar es va lliurar a tots els participants una bossa d'obsequis per vehicle, tots els socis AVWC presents van rebre el carnet de soci d'enguany i finalment es van lliurar tres obsequis per al participant més veterà que va recaure en l'Amic Alfons Baró, a la primera inscripció que va recaure en l'Amic Amadeu de Mingo i al participant més llunyà que va recaure ex-equo en els Amics Mon Panisello i Fernando Fornós que van venir plegats des de Tortosa.

ANAR A FOTOS VILAFRANCA
(Fotos dels Amics Xavi Barranco, Pere Martí i Carles Torres)

Meeting VW El Campello (BBT Hotrod & VW Retromania Alicante)

El cap de setmana del 16 i 17 de març es va celebrar a El Campello el meeting VW que organitza BBT Hotrod i VW Retromania Alicante, s'hi van reunir 55 vehicles procedents d'Alacant, València, Albacete, Murcia, Madrid, Toledo, Teruel, Barcelona o Girona, aquest darrer es va endur el premi al participant més llunya. El nostre club hi va estar present amb cinc socis AVWC, arribats de Catalunya los Amics Pere Martí, Victor Manuel Gracia, Rubén Bastida i Carles Torres, i arribat des de Toledo l'Amic Luís Jiménez Martín-Borja però sense aircooled només per la jornada de dissabte.

La jornada del dissabte va transcòrrer per complet a les instal·lacions de BBT Hotrod on l'Steve Van Cant va exercir de perfecte amfitrió obsequiant als participants que anaven arribant progressivament durant el matí amb un refrigeri i esmorzar gratuït fins a l'hora de dinar on va haver paella per a tothom gentilesa de la casa, en acabar de dinar va haver actuació musical en directe dels Kolted un grup anglo-irlandès-espanyol que fa covers de hits de grups de pop rock anglosaxons, en acabar l'actuació musical es va iniciar una llarga rua que va transcòrrer per El Campello, Sant Joan d'Alacant fins el restaurant "La Mafia se sienta a la mesa" d'Alacant on es va obsequiar a tots els participants amb un refresc. D'allà es va continuar fins al restaurant Casamar de Sant Vicent del Raspeig on es va servir el sopar i al darrera del qual alguns dels participants hi van passar la nit en la zona d'acampada habilitada amb lavabos i dutxes portàtils instal·lats expressament per l'ocasió.

Diumenge pel matí es va sortir en caravana des de les instal·lacions de BBT Hotrod fins l'Aeroclub d'Alacant a Mutxamel on cadascú va poder esmorzar, vistar les instal·lacions i veure de ben aprop alguns dels avions de l'aeroclub o fins i tot, sobretot els més valents, enlairar-se amb un dels aparells durant 15 minuts i fer unes passades pel damunt de les pistes de l'aeròdrom. En acabar la visita tots els participants es dirigiren en caravana de nou fins el restaurant Casamar on es va fer el dinar de cloenda i el lliurament de trofeus, donant d'aquesta manera per conclós el meeting.

ANAR A FOTOS CAMPELLO
(Fotos dels Amics Raquel Mediavilla i Carles Torres)
(Fotos cedides per Natividad González)

2a Calçotada AVWC a Les Franqueses del Vallès

El passat 3 de març vàrem iniciar les activitats AVWC per aquest 2013 amb la celebració de la II Calçotada AVWC a Les Franqueses del Vallès, finalment vam ser 23 vehicles i 70 persones quelcom destacable tenint en compte la setmana de fred i pluja que havíem tingut durant tota la setmana que ens feia tèmer per una baixa participació.

Abans d'anar a dinar vàrem fer una visita guiada pel que queda del aèrodrom republicà de Mas Rosanes que ens va servir per obrir-nos la gana i de quina manera !! dues hores ben llargues de visita a peu pel Pla de Llerona que va fer que molts arribessim a Mas Cabrit amb el punt de gana addient per encarar una calçotada amb plenes garanties per no deixar ni un calçot amb vida.

Acabada la visita s'inicià la rua pels carrers de Les Franqueses escortats per la Policia Local fins a Mas Cabrit on uns quants membres de la Junta Directiva ja des de bon matí havíen començat a coure els calçots, la carn i preparant el menjador per acomodar a tots els comensals a la seva arribada, un any més l'Amic Pere Martí va ser el mestre salsero preparant la deliciosa salsa salvitjada amb la que es van sucar tots els calçots consumits. Per acabar-ho de rematar va haver coca artesana amb xocolata, cava i cafè per a tots.

ANAR A FOTOS CALÇOTADA
(Fotos dels Amics Xavi Barranco, Xavi Gallego, Pere Martí, Raquel Mediavilla, Marc Rivas i Carles Torres)

TORNAR A: CONCENTRACIONS

A la xarxa des de l'any 2001

Amics del Volkswagen de Catalunya
Apartat de Correus 14124
08080 Barcelona
info@avwc.org

Núm. Reg. Ass. Generalitat: 11094/B
Membre FEVA nº 158
Membre FCVH nº 23