CONCENTRACIONS I ACTIVITATS 2009

Dinar de Nadal AVWC a Centelles

El passat dissabte 20 de desembre celebràrem el nostre tradicional Dinar de Nadal a Centelles en col·laboració amb l'Ajuntament d'aquesta vila osonenca, dins el marc de la 2a Fira de la Tòfona. A les onze del matí els nostres aircooleds van aparcar a l'Avinguda Rodolfo Batlle on s'havia habilitat una zona d'aparcament compartida amb uns quants vehicles històrics dels Amics dels Clàssics de Centelles, tot seguit ens dirigírem a la Casa de la Vila on ens va rebre l'alcalde, el Sr. Miquel Arisa, a la sala de plens, a continuació una breu xerrada sobre les qualitats de la Tòfona i tot seguit vàrem poder gaudir d'un esmorzar per gentilesa de l'ajuntament, des d'aquí volem donar les gràcies al regidor Josep Paré pel seu interés i ajuda facilitada per poder fer aquesta activitat.

Després de visitar la Fira de la Tòfona ens dirigírem al restaurant Cal Moreu, abans de dinar i com ja be sent habitual en els darrers Dinars de Nadal, es va repartir per cada vehicle participant una bossa amb obsequis gentilesa de Volkswagen Vehicles Comercials (gràcies Toni) on el regal estrella era sense cap mena de dubte el penndrive amb forma de T1. També volem destacar la participació d'una parella de simpatitzants que vingueren expressament des d'Almacelles (Lleida) amb el seu recentment adquirit VW 1303 d'un ex-soci per tal de coneixe'ns i donar-se d'alta com a socis AVWC, benvinguts al club Santi i Maria Rosa !!!

ANAR A FOTOS DINAR DE NADAL

Trobada VW al XXVI Autoretro de Barcelona (AVWC)

Del 5 al 8 de desembre es va celebrar una nova edició de l'Autoretro de Barcelona on per cinquè any consecutiu els Amics del Volkswagen de Catalunya participàrem amb un stand d'exposició on tots el socis AVWC i aficionats aircooled varen poder contemplar un dels vehicles més antics que hi ha al nostre club, l'Split '52 de l'Amic Luciano Linde i com ja be sent habitual els darrers anys, la furgo del club, la T2 panelada doble porta corredissa de 1972.

El dissabte dia 5 organitzàrem la tradicional trobada VW dins el recinte de l'Autoretro on tot els socis AVWC o qualsevol aficionat VW va poder accedir amb el seu vehicle a la Plaça de l'Univers i deixar-lo exposat durant tot el dia, entre els prop de treinta vehicles presents s'hi varen poder veure la darrera adquisició d'en Luciano, un escarabat amb un motor de 2332 cc muntat per ell mateix; el 1200 '62 ultrarebaixat d'alçada de l'Amic Massimo Arena; l'impecable Karmann Ghia '62 de l'Amic Pau Cases o el fantàstic Oval '53 del simpatitzant Ruben Bastida

ANAR A FOTOS AUTORETRO
(Fotos dels Amics Xavi Barranco i Carles Torres)

Concentració VW Escarabats Andorra 2009 (Escarabats A Sac Andorra)

Els companys d'Escarabats A Sac Andorra celebraren una nova edició de la seva tradicional concentració anual amb gran èxit d'afluència amb 117 vehicles participants i molts d'els de nivell: l'Split '52 de l'Amic Luciano Linde, fins a set ovals, quatre T1, un destacable nombre de karmanns, cabrios i berlines. Com cada any hi va haver una important participació de aircooleds de catalans que es van sentir com a casa gràcies a la bona feina i millor tracte dels nostres bons amics andorrans.

ANAR A FOTOS ANDORRA
(Fotos dels Amics Xavi Barranco, Joan Berengué i Pedro Puga)

XVI Concentració de Clàssics Volkswagen Tossa de Mar 2009 (AVWC)

Com ja és tradició cada últim cap de setmana de setembre, els passats dies 25, 26 i 27 la preciosa localitat de Tossa de Mar, en plena Costa Brava, va ser per setzena vegada escenari d'una autentica festa Volkswagen on van acudir aficionats aircooled convocats pels Amics del Volkswagen de Catalunya al seu cita anual des dels llocs més recòndits de la geografia espanyola i europea, consolidant-se els nostres veïns francesos com els còmplices mes nombrosos en aquest meeting encara que el més "matiner" va ser l'alemany Michael Steinforth (un clàssic dels primers Tossa celebrats) que va arribar el dijous a Tossa procedent d'Essen amb un impecable Sunroof del 62 després de dos dies de viatge encara que no es va dur el premi al participants més llunyà doncs se'l va endur el seu compatriota Joachim Voigt que va arribar amb el seu espectacular Baja de color vermell procedent d'Hamburg (400 km més al nord d'Essen) sent aquesta ja la seva quarta participació a Tossa en quatre anys.

Durant la jornada del dissabte van ser arribant la major part dels 97 vehicles inscrits de cap de setmana al mateix temps que s'iniciaven les proves del dissabte: el Raid d'Aventura amb les proves a la piscina i en el camp de futbol del Club Aire Lliure, les proves amb volkswagen de radiocontrol o la ja famosa verificació de la maleta. Després d'una merescuda pausa per a menjar i reprendre forces es va donar el tret de sortida del Ral·li turístic que alguns dels participants van realitzar disfressats de la temàtica sol·licitada: Grups musicals, el que va donar motiu a veure, entre molts altres a un parell d'Elvis Presley, dos grups de Parchís (un una mica entrat en anys i l'altre un mica més juvenil) i als Village People, aquests últims per partida doble ja que junt amb 'una nombrosa família participant, va ser el grup musical escollit com a disfressa aquest any per l'organització. El Ral·li Turístic d'aquesta edició va permetre als participants per primera vegada en molt temps poder circular per la mítica carretera dels 365 revolts entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols, per a després d'uns 40 minuts de trajecte arribara Platja d'Aro, concretament al recinte de la fira del Retromotor organitzada pels amics del Club Motor Vall d'Aro, on esperava un refrigeri i unes divertides proves especials: carrera de capós, el sempre desestresant Paint Ball i la qual sens dubte va ser l'estrella de la jornada: la conducció a cegues, els participants havien de sortejar uns cons...mentre tenien una caixa de cartró en el cap! Els copilots es van haver d'esforçar molt perquè els conductors anessin per on devien, i per si això fora poc, al finalitzar el recorregut devien, sempre sense veure, donar "la campanada", amb una biela VW per descomptat!...

De retorn a Tossa de Mar va haver sopar-barbacoa en el Club Aire Lliure i posteriorment es va realitzar a  la discoteca Tu Rai de Tossa de Mar el lliurament dels trofeus corresponents a la Mini Olimpíada del divendres, raid d'aventura, ral·li turístic i millors disfresses. Alguns no van tenir bastant amb la discoteca i van seguir la festa pel seu compte fins a la matinada al voltant del vehicle d'un aficionat aragonès sobradamente conegut per tots. Uns altres per la seva banda van acabar la festa amb el tradicional “Bany de la picada”, aquest any amb menys participació de l'habitual, no sabem si és de por de la Grip A, encara que cal dir que la guanyadora en categoria femenina ho va fer a pesar d'un potent refredat, així que els virus no són excusa!

I finalment va arribar el diumenge amb el degoteig incessant d'aircooleds cap a l'Avinguda Catalunya de Tossa de Mar fins a arribar als 172 vehicles participants, una xifra inferior a la d'anteriors anys, però si tenim en compte la situació econòmica general i la proximitat d'altres esdeveniments tampoc està gens malament, encara que es van trobar a faltar a alguns afeccionats catalans habituals a Tossa dels últims anys. Amb l'exposició de vehicles i l'obligat cop d'ull als diversos i variats stands de venda de recanvis i articles de tot tipus, a miig matí es van iniciar les sempre espectaculars proves d'acceleració i habilitat en terra amb la prova de lentitud pel mig!! En el camp de terra va haver autèntics artistes que van fer lliscar els seus vehicles per l'àrida superfície en “un ball” de cavalls al límit del qual van gaudir com nans tant públic com participants, quedant demostrat que l'habilitat pot guanyar a la potència bruta. Just abans de l'inici de la rua es van lliurar els premis als guanyadors del Top 10, aquest any format per una varietat bastant interessant de vehicles de sèrie i modificats segons diversos estils, destacant (literalment!) alguna tendència nova com el Variant of road de Joan Ribera, un cop d'aire fresc en un mar de VWs rascant el terra !

Havent dinat, es va procedir al lliurament de la resta de premis en el Club Aire Lliure, el premi al primer inscrit va ser aquesta any per a Amadeu De Mingo i Maria Rosa Mayans uns autèntics clàssics de Tossa que a més cada any ens sorprenen amb les seves originals disfresses, i al sorteig de diversos regals aportats pels diversos patrocinadors sent un dels més atractius el volant Grant de fusta aportat per Auto Renart. I ja que parlem de patrocinadors, l'organització agraïx des d'aquí a Campercar per la cessió desinteressada d'un vehicle de suport a l'organització durant tot el cap de setmana que va durar la concentració. I així va acabar una edició més de la Concentració de Clàssics Volkswagen de Tossa de Mar esperant que el 2010 sigui encara més pròsper i fructífer per a tots.

ANAR A FOTOS TOSSA DISSABTE
ANAR A FOTOS TOSSA DIUMENGE
(Fotos dels Amics Xavi Cervera, Xavi Barranco, Patrícia Conde, Aina Marcet, Albert Marcet, Josep Maria Mayugo, Ferran Socias, Pedro Puga i Carles Torres)
(Fotos cedides per Sergi Serrano)

Gràcies a tots els patrocinadors i col·laboradors de Tossa 2009

1r Bugspain'09 a Motorland Aragón

El cap de setmana del 5 i 6 de setembre va tenir lloc a Alcañiz la primera edició del Bugspain, una concentració nova que pretén seguir l'estructura i esperit de les grans concentracions multitudinàries europees. La nombrosa assistència (més de 300 cotxes segons l'organització) va poder gaudir de curses de Drag Racing, amb presència d'autèntics VWs de competició procedents de França, així com d'alguns membres de l'American Car Club amb els seus "Monsters Cars". A banda del Swap Meet, de les curses Drag Racing i del Show 'n' Shine del diumenge els participants van poder gaudir de dos concerts nocturns al dissabte i d'una festa de disfresses celebrada el divendres per la nit sota la temàtica "Topical Spanish".

La jornada de diumenge es va centrar en el Show'n'Shine on tot aquell participant que ho desitgés podia exhibir el seu aircooled a la recta principal del karting del Motorland Aragón per podar optar a un dels premis Top 10 que donava l'organització, l'elecció va ser molt renyida ja realment hi havia molt nivell, des de vehicles en estat 100% originals fins a les preparacions més radicals fetes a consciència especialment pensant en aquest tipus de concentració. Entre els 10 afortunats guanyadors havia els vehicles d'un parell de socis AVWC: el '56 Oval Cal Look del tortosí Quique Espuny presentat per primera vegada en societat en una concentració VW i el '58 Karmann Ghia Lowlight del nostre soci de Terol, l'Alberto Burgos.

Els Amics del Volkswagen de Catalunya vam muntar el nostre campament on els nombrosos socis AVWC presents o qualsevol aficionat aircooled que s'hi passés podia gaudir d'una cervesa fresqueta procedent del tirador que vam instal·lar per a l'ocasió, i d'una tapeta recen tallada de pernil denominació d'origen teruel, una autèntica delicatessen gentilesa de l'Amic Alberto Burgos, al qui volem agrair des d'aquí la seva ajuda desinteressada durant tot el cap de setmana que va durar el Bugspain.

ANAR A FOTOS BUGSPAIN
(Fotos dels Amics Patrícia Conde, Pedro Puga i Carles Torres)
(Fotos cedides per Marc Aguado)

Cox Troc de Soustons'09 (VW Club Landes)

A Soustons cada any es celebra la Cox Troc organitzada pel VW Club Landes en un bosc i a la vora d'un llac d'aquesta petita vila francesa a mig camí entre el Pirineu i l'Atlàntic. Una concentració molt recomenable pel lloc on es celebra i per la qualitat i quantitat d'aircooleds que s'hi poden trobar enmig d'aquest bell paratge

ANAR A FOTOS DE SOUSTONS
(Fotos cedides per Marc Aguado i Pablo Santos)

III Trobada Vintage VW a Folgueroles (CEC)

Els companys del CEC van organitzar la seva tradicional Vintage a la vila de Folgueroles on s'hi reuniren un bon grapat dels aircooleds més antics i més ben conservats de casa nostra, el canvi de dates d'enguany (de maig a juliol) sembla que ha estat encertada per tenir una major participació i gaudir d'una metereologia més benevolent. Uns quants socis AVWC assistiren amb els seus VW, entre ells la Georgina Muñoz que ens ha fet arribar el reportatge de la trobada.

ANAR A FOTOS TROBADA VINTAGE

VII VW Beach Party a Arenys de Mar (AVWC)

El dissabte 4 juliol celebràrem la setena edició de la nostra tradicional VW Beach Party per segon any consecutiu a Arenys de Mar, a la platja de la Musclera que limita amb el municipi de Caldes d´Estrac. Enguany comptàrem amb la participació d'un centenar de persones i una trentena de vehicles, entre ells dos provinents de fora de Catalunya, tots dos de l'Aragó.

Des de primera hora de la tarda van anar arribant els participants amb els seus vehicles que anaren gaudint de les bondats que els oferia la platja amb música punxada en directe mentre l'organització preparava la barbacoa i les amanides amb la inestimable ajuda de diversos participants que de forma desinteressada donen un cop de mà com ja ve sent habitual els darrers anys (gràcies Amadeu & Maria Rosa, Dani & Rebeca, Pere, Salvador, Jandro, Sergi, Marcos, Enric i Alexis).

Després del sopar es va procedir al sorteig de regals dels diferents patrocinadors: AutoRenart, Campercar, Classic Glass Art, DACC Automoció, Maisto i SuperVW Magazine sent un dels més desitjats un escarabat radiocontrol escala 1:10 de la marca Maisto que va anar a parar a mans de l'Amic Enric Folch. El premi al participant més llunyà va ser per a l'aragonés Jesús Moñux a qui obsequiàrem amb una pràctica pala plegable per a què la utilitzi la propera vegada que ens vulgui tornar a obsequiar amb una "prospecció geològica" amb VW a la sorra de la platja.... quan veieu les fotos ho entendreu.

ANAR A FOTOS BEACH PARTY
(Fotos dels Amics Xavi Barranco, Patrícia Conde, Pedro Puga i Carles Torres)

VI Concentració de furgos VW a Sant Pere Pescador

Els passats 13 i 14 de juny es va celebrar a Sant Pere Pescador la 6 edició de la Concentració de Furgonetes VW coincidint, com es habitual, amb la prova del Campionat del Món de Windsurf que es celebra a les instal·lacions del Càmping Ballena Alegre. Enguany es varen reunir un total de 450 furgos VW. Majoritàriament eren T3, T4 i T5. Tot i que també hi havien algunes T1 i bastants T2. Ha estat un bon cap de setmana amb sol, pluja, platja, Windsurf, furgos procedents de tots els racons del mon i sobre tot molt bon ambient.

Un any mes els Amics del Volkswagen de Catalunya hi vàrem estar presents, al campament AVWC amb 12 furgonetes de socis AVWC i a la resta del camping amb uns quants Amics més que van preferir viure el cap de setmana pel seu compte, i alguns dels nostres socis van guanyar alguns dels premis, aquest any van ser dos els afortunats: un en Jordi Peña per el millor equipament interior i l'altre l’Alexis Folch per el millor Gadget VW per la seva mini T1 - Kart. També alguns companys del CEC es varen endur un parell de merescuts premis.

ANAR A FOTOS SANT PERE
(Fotos dels Amics Carlos Ariza, Patrícia Conde i Pedro Puga)

XXII SuperVW National Francesa al Circuit de Val-de-Loire, Thenay

El cap de setmana del 6 i 7 de juny es va celebrar la 22 edició de la SuperVW Nacional Francesa, aquest any com, venien anunciant, va ser més fluix que edicions anteriors. El mal temps i les fortes tempestes del divendres van fer que molta gent es quedés a casa i no anés amb el seu VW. Encara així, el nivell va ser molt bo, com sempre. Vam tenir alguns moments de pluja però també vam poder veure el sol.

Aquest any gaudírem de nou de les carreres d'acceleració i un banc de potència on els participants podien esbrinar la potència dels seus vehicles. Havia diversos escarabats que rondaven els 190-200*cv de potència, sense turbo. Encara tenint mal temps i menor assistència. Va ser una molt bona concentració. Recomanable a tot el qual no hagi anat encara.

Aquest any, l'assistència des d'aquest costat de la frontera, va ser molt major que l'any passat. Amb una gran representació catalana i molta gent d'Astúries i País Basc. Així com gent de Madrid, Valladolid, Zaragoza... però sens dubte els que més mèrit van tenir van ser els Amics Fran i Isa, que van acudir des de Sevilla en la seva T2a, la famosa Treuhaft, que aquest any va tornar a trepitjar terres franceses per a després passar per la concentració de furgos VW de Sant Pere Pescador.

ANAR A FOTOS THENAY
(Fotos i text de l'Amic Iñaki Martínez)

11th Mid America Motorworks Funfest Aircooled VW - Effingham (Illinois)

Els Amics Angel i Maggie Vendrell enguany ens han tornat a representar a l'onzena edició del Mid American Funfest Aircooled VW celebrat el passat 6 i 7 de juny i que a va reunir a Effingham a més de 1.300 vehicles i a 8.000 aficionats durant tot el cap de setmana, unes xifres d'assistència realment impressionants. A Effingham es va conmemorar els 50 anys d'HERBIE i al mateix temps els 35 anys de Mid America, el major distribuidor de peces de VW aircooled i Porsche a USA.

ANAR A FOTOS MID AMERICAN
(Fotos dels Amics Ángel i Maggie Vendrell)

US 131 Bug Run - Knoll Gas Motorsports Park - Martin (Michigan)

El darrer cap de setmana de maig es va celebrar al circuit de Knoll Gas Motorsports Park de Martin (Michigan) una nova edició del US131 Bug Run i els Amics Angel i Maggie Vendrell hi van estar presents un cop més amb el seu 1200 '59. Hi van assistir nombrosos clubs de la zona de Michigan, es va córrer el 1 / 4 de milla aircooled i els guanyadors van passejar els seus VW per tota la pista, a més al Motorsports Park es va poder veure tot tipus de aircooled de sèrie i trobar qualsevol recanvi d'ocasió al seu Swap Meet.

ANAR A FOTOS US131 BUG RUN
(Fotos dels Amics Ángel i Maggie Vendrell)

II Concentració de Clàssics VW Terres de l'Ebre (AVWC)

El darrer cap de setmana de maig es celebrà la segona edició d'aquesta trobada de la mà del nombrós grup de socis que tenim a la zona de les Terres de l'Ebre, aquesta vegada gaudírem d'un cap de setmana esplèndid, el temps va acompanyar d'allò més al contrari del que va passar l'any passat on l'aigua no va parar de fer-nos la guitza durant tot el cap de setmana. Tot i així enguany va sorprendre que hi haguessin menys vehicles en comparació amb l'any passat (una trentena pels més de cinquanta del 2008), sens dubte la crisi ja fa temps que s'ha començat a notar però també el fet que el meeting d'Argeles fos el mateix cap de setmana també va tenir el seu pes.

La jornada de dissabte va transcòrrer en la seva major part al cèntric parc municipal de Teodor Gonçalves, després de dinar al Centre Diocesà s'hi varen realitzar les proves motoritzades d'habilitat, de lentitud i el ja tradicional "joc del mocador" on s'hi varen poder veure algunes escenes molt divertides. Enguany el sopar es va poder celebrar a l'aire lliure, els participants tornaren a gaudir d'allò més amb la barbacoa "self service" i en acabar el sopar amb l'actuació del grup local Utopia, però aquesta no va ser la única actuació de la nit ja que pocs metres del parc municipal hi tocaven els Rebeldes, així que en acabar l'actuació dels primers, qui va voler va poder continuar la festa al ritme de rock'n'roll.

Diumenge després d'esmorzar es va fer una ruta fins al municipi de Tivenys on ens va donar la benvinguda la seva alcaldessa en el recinte firal municipal on van servir un pica pica de benvinguda i es va procedir al sorteig d'un lot de productes típics gentilesa del gremi de comerciants de Tivenys. Abans es van fer una fotografia de record a peu del riu Ebre a cada un dels participants els quals la van rebre per mail al dia següent del final de la concentració. En acabar la visita a Tivenys tornada a Tortosa per anar a fer el dinar de cloenda al Centre Diocesa, després de dinar es va procedir el lliurament de trofeus (participant més llunyà, participant més veterà, participant més jove, vehicle més antic i millor no escarabat) i repartiment de productes de la marca Monlai per a tots els participants, donant així per conclosa la segona edició d'aquesta trobada

Des d’aquí volem agrair un cop més a tots els Amics de les Terres de l’Ebre i els seus col·laboradors per la il·lusió i les ganes que inverteixen en fer reeixir aquest trobada i convertir-la en un referent per a tots els aficionats VW a qui animem a que s'apropin amb els seus aircooleds fins a Tortosa l'any vinent.

ANAR A FOTOS TORTOSA
(Fotos dels Amics Pedro Puga i Carles Torres)
(Fotos cedides per Jordi Beltrán)

VII VW Classic Catalan a Argeles sur Mer (VW Classic Catalan)

El mateix cap de setmana que es celebrava la nostra concentració a Tortosa, es va celebrar a Argeles el VI Classic VW Catalan que enguany havia canviat les seves dates per a no coincidir amb la SuperVW National Francesa. Uns quants Amics s'hi van acostar fins a Argeles durant la jornada de dissabte: Joan Berengué, Xavi Gallego, Xavi Barranco i Carles Bassa & Anna Verdúguez junt amb en Rubén Bastida, un simpatitzant del nostre club que recentment ha adquirit un preciós Oval que va lluir amb llum pròpia a terres franceses. A Argeles es varen trobar amb l'Amic Gilles que en aquesta ocasió deixa el seu impecable Rometsch de col·lecció a casa i va assistir amb la seva nova adquisició, un increible Porsche Carrera Cabrio de 1986 en perfecte estat de conservació. Enguany una de les novetats de la jornada de dissabte va ser l'arribada de la caravana VW a Colliure, el pintoresc poble mariner de la Catalunya Nord, un lloc que val la pena visitar.

ANAR A FOTOS VW CLASSIC CATALAN
(Fotos de l'Amic Xavi Barranco)

II Concentració de Clàssics Volkswagen a Girona (AVWC)

El passat 24 de maig celebràrem per segon any consecutiu aquesta trobada en un dels barris més populars de la capital gironina, aquesta vegada reunírem prop d'una quarentena de vehicles sota un sol de justícia. Després d'esmorzar al peu de l'església de Sant Feliu es va fer la rua pels carrers més cèntrics de Girona i atravessant el seu casc antic de sud a nord. En acabar la rua al migdia i com a novetat d'enguany va haver-hi dinar al peu mateix de l'església arrodonint un matí de diumenge esplèndid

ANAR A FOTOS GIRONA
(Fotos dels Amics Xavi Cervera, Patrícia Conde i Carles Torres)

22è Festival VW de Michigan - Plymouth (Michigan)

El diumenge 17 de Maig 2009, es va dur a terme la 22 º edició del Festival VW de Michigan a Plymouth a les instal.lacions de l'empresa Karmann USA Inc a la qual van assistir diversos clubs de Michigan i estats adjacents. Amics del Volkswagen de Catalunya vam estar presents de la mà dels nostres socis Àngel i Maggie Vendrell que ens envien aquesta crònica des de l'altre costat del atlàntic.

ANAR A FOTOS FESTIVAL VW MICHIGAN
(Fotos dels Amics Ángel i Maggie Vendrell)

II SBOM - Split Bus Only Meeting - Trobada Vintage de furgonetes VW T1 a Mataró (AVWC)

Diumenge passat 10 de maig es va celebrar a Mataró la II SBOM (Split Bus Only Meeting), la segona concentració exclusiva per a furgonetes VW pre-67. Amb el calendari molt atapeït i replet de concentracions només va quedar aquest dia per a realitzar la concentració, coincidint amb el Retromóvil de Madrid i la F1 de Montmeló... això i altres coincidències van fer que molts dels propietaris de T1 no poguessin assistir. Però això no havia de suposar cap impediment per a deixar de celebrar la, fins a ara, única concentració exclusiva de furgonetes pre-67.

El dia es va aixecar gris i les previsions eren de pluja, però finalment la cosa va aguantar i vam poder celebrar la festa en pau. Aquesta mateix matí, però, vam tenir noticas que haurien tres baixes més... dues deluxes gironines i... la Linde! Un cop baix per a l'organització ja que era un dels plats forts del dia. De totes maneres al final es van reunir 12 exemplars fabricats entre el '54 i el '67 per a delit dels visitants que contemplaven aquestes meravelles sobre quatre rodes.

En aquesta edició es va poder admirar una parella de Barndoors juntes, una ‘54 panelada de color Dove Blue i una Kombi també del ’54 que ja va estar present l'any passat, les dues unitats restaurades al més mínim detall, una al costat de l'altre i... les dues amb matrícula B-VW. Casualitat?. Poques vegades es poden contemplar dos exemplars tan antigues junts en el nostre país. Dóna nom a aquest model el seu gran portó del darrere en el qual cap amb gran folgança el seu petit motor, dipòsit de gasolina i roda de recanvi. Una altra de les T1s que més interès va despertar va ser una Kombi del ’55 que va pertànyer l'Exèrcit de l'Aire Espanyol, acabada d'arribar de Madrid. La split en qüestió estava en la seva salsa mostrant el color original (Dove Blue) i el color gris amb el qual va ser repintada per l'Exèrcit. Aquest exemplar tot i estar molt sencera i bé conservada presentava els típics problemes d'òxid en els sòls i altres punts dels baixos, el seu amo ja té previst realitzar una restauració com es mereix.

Del club francès VW Classic Catalan va assistir una Samba 21 finestres perfectament restaurada. Thierry Felices, el seu amo, es va desplaçar amb la seva família i uns amics des del sud de França fins a Mataró, gràcies a ells la II SBOM va ser una concentració… internacional!

Un rar exemple d'autocaravana procedent de Portugal i una Westfalia SO44 procedent d'Alemanya és l'últim que ha arribat ha arribat a casa nostra en aquests últims mesos i també van estar a Mataró. Finalment es van sortejar 5 miniatures de T1 de la marca Burago entre els participants gentilesa de TaviToys. L'organització vol agrair la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró, de la revista Super VW Magazine, de Tiger i de TaviToys.

ANAR A FOTOS SBOM
(Fotos dels Amics Xavi Cervera, Xavi Barranco i Carles Torres)

Trobada VW a Sant Cugat del Vallès - 10a Mostra de Comerç Sant Cugat Actiu (AVWC)

El passat dissabte 9 de maig realitzàrem aquesta senzilla trobada a Sant Cugat en motiu de la 10a Mostra de Comerç Sant Cugat Actiu i la veritat que els presents la gaudiren d'allò més, només reunírem a 20 vehicles però entre ells cal destacar la presència d'un Split, un Oval i un Karmann Ghia del 62, aquest darrer ha estat adquirit recentment per l'Amic Pau Casas. Després de visitar la fira es va fer una rua pels carrers més cèntrics de Sant Cugat escortats per la policia local i en arribar al final del recorregut es va anar dinar a la mostra gastronòmica on tots els presents van poder degustar algunes de les "delicatessen" que allà s'hi oferien per gentilesa del consistori muinicipal.

ANAR A FOTOS SANT CUGAT
(Fotos dels Amics Xavi Barranco, Pere Berdonces i Jordi Anguera)

V Sortida de Primavera: Sortida a l'Alt Camp, visita a Santes Creus i Mazinger Z

El passat diumenge 26 d'abril vàrem celebrar una de les sortides de primavera més peculiars que recordem, no cal explicar el perquè ja que veient la foto ja es veu clar. Visitàrem el Mazinger Z situat a la Urbanització Mas d'en Plata d'El Pont d'Armentera, aquesta estàtua es va aixecar a finals dels 70 aprofitant l'èxit de la sèrie de dibuixos animats com a reclam de la urbanització que llavors es començava a construir i allà continua com una mena de icona frikie que resisteix el pas del temps.

Aquesta sortida no hagués estat possible sense la implicació de l'Amic Pere Martí, des d'aquí volem agrair la feina feta a ell i a tota la seva família, a la que va mobilitzar per l'ocasió, per preparar-nos una sortida perfecta amb visita guiada al monestir de Santes Creus, una ruta turística per carreteres secundàries fins arribar al Mas d'en Plata per a veure el Mazinger Z i dinar en un excel·lent restaurant de la mateixa urbanització.

ANAR A FOTOS SORTIDA PRIMAVERA
(Fotos dels Amics Joan Berengué, Pere Martí, Patrícia Conde, Xavi Barranco i Carles Torres)

Esquiada VW Andorra 2009 (Escarabats A Sac Andorra)

El cap de setmana del 21 i 22 de març els companys del Escarabats A Sac Andorra van celebrar la seva tradicional esquiada VW. Aquesta vegada el nostre club hi va estar representat de la mà de l'Amic Joan Berenguer hi va assistir amb la seva T2 carregada amb tota la família i ens ha passat aquestes fotos del que va donar de si l'esquiada

ANAR A FOTOS ESQUIADA

2a Trobada Custom a Castellar del Vallès

El passat diumenge 15 de març es va celebrar la 2a Trobada Custom de Castellar del Vallès organitzada per l'Asociació Custom de Castellar, orientat a tota mena de vehicles customoritzats, tant motos com cotxes. A Castellar van ser majoria els vehicles nord-americans de totes les marques i èpoques però el nombre de VW aircooled presents va ser força significativa per la presència dels Panscrapers i de fins a 16 vehicles de socis AVWC.

ANAR A FOTOS TROBADA CUSTOM
(Fotos dels Amics Xavi Barranco, Joan Berengué i Carles Torres)

Cavalcada de Reis barri de Sant Andreu del Palomar de Barcelona

Un cop més hem començat el calendari d'activitats VW amb la Cavalcada de Reis del barri de Sant Andreu de Palomar a Barcelona, aquesta vegada varen comptar amb la presència de quatre vehicles de socis AVWC: els cabrios d'en Pere Trallero, Jordi Anguera, el descapotable d'en Xavi Barranco, l'Speedster de l'Anna Eixarch amb l'Amic Xavi Gallego al volant més la furgo del club conduïda per en Carles Torres i amb l'Àlex Domingo de copilot.

Enguany es va comptar amb la col·laboració del centre comercial La Maquinista que ens va cedir un espai al seu moll de càrrega per poder guarnir els vehicles i va aportar 350 kg de caramels "a la causa" quelcom que es va agrair de bona manera ja que aquest any ha estat un dels anys amb més públic a la Cavalcada de Reis a Sant Andreu que es recorden, els carrers que conformàven tot el recorregut estàven absolutament plens de públic i als més petits varen gaudir d'allò més amb la presència dels aircooleds i el munt de caramels que des d'ells se'ls hi va llançar.

ANAR A FOTOS CAVALCADA

TORNAR A: CONCENTRACIONS

A la xarxa des de l'any 2001

Amics del Volkswagen de Catalunya
Apartat de Correus 14124
08080 Barcelona
info@avwc.org

Núm. Reg. Ass. Generalitat: 11094/B
Membre FEVA nº 158
Membre FCVH nº 23