CONCENTRACIONS i ACTIVITATS 2006

Dinar de Nadal AVWC a Marganell

El passat diumenge 17 de desembre coincidint amb la nostra trobada mensual de cada tercer diumenge de mes, es va fer el Dinar de Nadal AVWC, la veritat es que la data no va ser massa propicia ja que bé sigui per la proximitat de les festes nadalenques i/o altres compromisos familiars i que no feia ni una setmana de la nostra anterior activitat a l'Autoretro molts socis van excusar la seva absència, suposem que el fet que el Barça jugués una final intercontinental a una hora poc usual (11.30 h del matí) també va tenir alguna cosa a veure.

Doncs ells s'ho varen perdre, els presents varen gaudir d'un gran dinar en un marc incomparable a la falda de Montserrat, la Masia Can Font es d'aquells restaurants que saps que de ben segur hi tornaràs per la qualitat i el bon tracte que allà hi varen trobar.

ANAR A FOTOS DINAR DE NADAL
(Fotos dels Amics Xavi Barranco I Carles Torres)

Trobada VW en el XXIII Autoretro de Barcelona (AVWC)

Del dia 6 al 10 de desembre passats va tenir lloc a la fira de Barcelona el saló Autoretro, que arriba ja a la seva vinti-tresena edició, i per segon any consecutiu els VW han tingut el seu espai propi amb l'stand d'Amics del Volkswagen de Catalunya. Segons les xifres oficials, durant els cinc dies de saló han passat més de 63.000 visitants pel recinte de l’exposició, sent així l’edició més multitudinaria de la història. No sabem si van ser tants, però l’activitat a l’stand dels Amics del Volkswagen va ser constant, tant amb visites dels socis com amb consultes dels visitants sobre el món VW, així com molts interessats en el club i les seves activitats, uns quants d’ells es van fer socis allà mateix, i un bon grapat van emportar-se la informació per a pensar-s’ho. A més de productes de merchandising del club, a l’stand es podien admirar un impecable oval del 56 de l'Amic Joan Renart i una pick-up doble cabina del 73 de l'Amic Alexis Folch, més d’un i de dos van preguntar que quin preu tenien!

El dissabte dia 9 organitzarem una concentració VW que va reunir a 52 volkswagens al parking d'Autoretro durant tota la jornada, i amb presència "internacional": des de França vingueren en Pierre i la Luz Derobert (indubtablement els nostres socis més actius i entusiastes) i des d'Andorra, l'Andreu Victoria, el presi d'Escarabats a Sac d'Andorra.

El matí el varem dedicar a visitar el saló i al migdia 71 persones varem anar a dinar al Poble Espanyol per la tarda tornar a Autoretro on es va fer una Gimcana relacionada amb el saló que guanyà la família Alenyà - Pérez que es varen endur el premi gros: el cap de setmana gratuït per a dues persones per a Tossa 2007. En segon lloc quedà l'Amadeu de Mingo i la Maria Rosa Mayans i en tercer lloc l'Andrés Cívico

La nostra presència a Autoretro ha estat d'allò més positiva i ha valgut la pena fer l'esforç de nou per ser-hi presents un any més amb un stand, esperem que això sigui una constant en els propers anys.

ANAR A FOTOS AUTORETRO
(Fotos dels Amics Dani Barrero, Pierre Derobert, Xavi Barranco I Carles Torres)

Encierro de escarabajos de Pamplona

Els passats 28 i 29 d'octubre es va organitzar a Pamplona aquesta original trobada de la mà del concesionari VW Sagamovil amb una participació de 85 vehicles, Amics del Volkswagen de Catalunya va estar representat per 10 vehicles que arribaren en dues tongades a Pamplona, set el divendres i dos més el dissabte al migdia, on ens hi esperava un dels socis que tenim fora de Catalunya, l'Amic Diego Alejandre de Barañaín.

Com que l'activitat en si no començava fins al dissabte al migdia, decidirem anar a visitar Donosti el dissabte pel matí donada la seva proximitat (85 km), la veritat es que la decisió va ser d'allò més encertada, el bon temps ens va acompanyar i la platja de la Concha estava radiant, més d'un va maleïr no dur el banyador al damunt. Després de donar compte de l'especialitat local per dinar - els "pinchos" - en una típica tasca donostiarra, tornarem cap a Pamplona. No varem tenir temps ni de baixar del cotxe que va començar l'Encierro: envoltarem el Casco Viejo per començar el recorregut per la Cuesta de Santo Domingo punt d'on parteixien els toros per Sant Fermín. La rua va ser força concorreguda, el recorregut va estar molt animat, molt de públic va contemplar el pas dels escarabats entre mostres de sorpresa i admiració fins arribar a la Plaça de Toros on els volkswagens varen quedar exposats. A la nit es dirigirem a la carpa que Sagamóvil, el concessionari VW de Pamplona promotor de la concentració, va instal·lar per celebrar la ampliació de les seves instal·lacions.

Diumenge pel matí tots els participants varem fer una visita a les Bodegas del Señorío de Sarria on ens van fer una visita guiada i ens van oferir una degustació de vins i un petit pica-pica. De tornada varem circular per carreteres "de les d'abans" fins a Pamplona, de nou a la carpa de Sagamóvil on es lliuraren els premis i l'Amic Pierre Derobert es va endur el premi al participant més veterà.

ANAR A FOTOS PAMPLONA
(Fotos dels Amics Xavi Barranco, Pierre Derobert, Alexis Folch, Enric Folch, David Secall i Carles Torres)
(Fotos cedides per Eneko Eguren I Pablo Santos)

13ª Concentració de Clàssics Volkswagen Tossa de Mar 2006 (AVWC)

El cap de setmana del 22, 23 i 24 de setembre va tenir lloc a Tossa de Mar la ja tradicional concentració d'escarabats i altres volkswagen refrigerats per aire organitzada per Amics del Volkswagen de Catalunya.

Aquest any es celebrava la 13ª edició i els més supersticiosos al principi van veure complerts els seus mals presagis amb el mal temps que va acompanyar durant tot el cap de setmana però que no va acovardir als aficionats més entusiastes, encara que la intermitent pluja va evitar arribar a les espectaculars xifres de la última edició, la participació va ser més que bona donades les circumstàncies, amb més de 130 cotxes que van gaudir del cap de setmana complet i gairebé 190 en total sumant els que es van acostar el diumenge, sens dubte l'aiguat que va caure en molts punts de Catalunya a primera hora del matí va fer quedar-se a casa a més d'un aficionat VW.

Les inclemències del temps no van impedir la realització de les múltiples activitats de les quals consta la concentració: raid d'aventura i ral·li turístic entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols el dissabte i gimcana d'habilitat, prova d'acceleració i fins i tot una prova de lentitud el diumenge que finalment no es van suspendre gràcies a la millora del temps que ajudo a fer més lluïda l'exposició de vehicles en l'Avinguda Catalunya de Tossa on a més es van instal·lar diferents stands de venda de productes i recanvis VW

A destacar que cada vegada són més variats els orígens dels participants: madrilenys mallorquins, valencians, bascos i aragonesos són cada vegada més nombrosos, i sembla que per a l'any vinent se li sumaran els asturians (aquest any representats pel president del Club VW Gozón). En el plànol internacional, molts alemanys, francesos com sempre i com novetat una T2 anglesa, que es van dur el premi al participant més llunyà i van prometre repetir l'any vinent.

ANAR A FOTOS DE TOSSA DISSABTE
ANAR A FOTOS TOSSA DIUMENGE
(Gràcies a Oscar Duart, Àngel Jiménez, Eneko Eguren i Pablo Santos per les seves aportacions per fer aquest reportatge)

14eme Meeting VW Cap d'Agde 2006 (Cox Tojours Club)

El 9 i 10 d'octubre es va celebrar la XIV Concentració VW de Cap d'Agde a França i els Amics del Volkswagen de Catalunya un any més hi estiguerem presents, enguany representats amb 5 vehicles de socis AVWC.

La veritat es que Cap d'Agde es d'aquelles concentracions que depara poques sorpreses però només que hi vagis amb ganes de pasar-t'ho bé i amb la qüalitat dels cotxes que allà hi pots trobar ja tens prous motius per voler repetir a l'any següent. L'expedició AVWC va estar molt animada tot el cap de setmana però especialment a la nit del dissabte amb la "disco mobil" que prepara l'organització, música sense descans i amb "streaper" inclosa... la gent no para de ballar fins ben entrada la matinada. A l'endemà la tradicional rua fins a Sete, on ens esperava la no menys tradicional degustació d'ostres i vi blanc de la comarca i de tornada de nou a Cap d'Agde per a la fi de festa i el lliurament de premis.

ANAR A FOTOS CAP D'AGDE
(Fotos dels Amics Xavi Barranco i Carles Torres)

IV VW Beach Party a Vilassar de Mar (AVWC)

El passat dissabte 1 de juliol organitzem la quarta edició de la nostra ja tradicional VW Beach Party en la platja de Vilassar de Mar. Aquest any contarem amb la participació de més de cinquanta vehicles i 134 persones, el més destacable la gran varietat de volkswagens participants: un Tipus 3, dos Karmann Ghia, dos Buggies, un 181, una T1, unes quantes T2 (a quina millor) i diversos escarabats, destacar un cabrio del 60 i un parell d'escarabats del 62 impecables. Fins i tot vam tenir participants “internacionals”: als ja clàssics Pierre i Luz Derobert de Perpignan afegir els andorrans Andreu Victoria i Eduard Ordoñez que es van acostar fins a Vilassar de Mar.

Aquest any va haver música durant tota la jornada, amb dos DJ, el "resident“ Àlex Domingo i el “convidat” Xavi Cervera, que no van parar de punxar durant tota la festa amenitzant la barbacoa playera fins a bé entrada la matinada. El sorteig de premis va estar més intens que mai, donats els interessants premis a sortejar

ANAR A FOTOS BEACH PARTY
(Fotos dels Amics Pierre Derobert i Carles Torres)

IV VW Classic Catalan a Argeles sur Mer (VW Classic Catalan)

El passat dissabte 17 i diumenge 18 de juny es celebrà la quarta edició del VW Classic Catalan organitzat pel VW Classic Catalan de Perpinyà. Enguany els companys francesos s'han vist obligats a canviar les dates de realització d'aquest meeting (abans es feia la mes de maig) i casualment ha coincidit el mateix cap de setmana de la concentració de furgos VW de Sant Pere Pescador, per aquest motiu l'expedició AVWC ha estat més reduïda del que acostuma a ser en altres edicions ja que molts socis van preferir anar a Sant Pere.

Tot i així, hi hagué representació del nostre club tots dos dies, dissabte ja estaven a Argeles en Jaume Figueras i l'Ignasi Alenyà & Margot Pérez en companyia dels nostres socis francesos, en Pierre i la Luz Derobert que com sempre exerciren de perfectes amfitrions. A l'endemà se'ls hi uniren a Argeles altres socis AVWC com l'Abel Santirso, en David Secall, l'Iñaki Fornell i en Joan Ribera.

Enguany, un cop més, la presència catalana es va fer notar d'alló més a Argeles, per la nostra presència i sobretot per la d'un gran nombre de membres del CEC que també van acudir a la Catalunya Nord per gaudir d'un bon cap de setmana de sol, afició i sobretot Volkswagens

ANAR A FOTOS VW CLASSIC CATALAN
(Fotos dels Amics Pierre Derobert, Iñaki Fornell, Margot Pérez i David Secall)

III Concentració de furgos VW a Sant Pere Pescador

El cap de setmana del 17 i 18 de juny es va celebrar la III Concentració de Furgos VW a Sant Pere Pescador coincidint un any més amb la prova del Campionat del Món de Windsurf que es celebra a les instalacions del Camping Ballena Alegre 2.

Va ser un cap de setmana relaxat i amb molt bon rotllo, el campament AVWC va ser d'allò més vistós amb la presència de cares noves (alguns nous Amics que s'estrenaven en una concentració) com Erwin i Anita, Edu i Vero o Massimo i Marta que no es van sentir gens estranys entre nosaltres durant tot el cap de setmana.

La concentració que va reunir unes 180 furgonetes aproximadament (l'organització no s'acabava d'aclarir amb les xifres), aquest any va haver solament dues T1, poques T2, moltíssimes T3, moltes T4 i un bon numero de T5. Tres socis AVWC es van dur premi, la T1 Samba de David

Sanchez i les T2 de Susanna Vidal i Erwin Neuijen, destacar la "Orange Girl" de l'Erwin que va ser de llarg la furgo que més curiositat va despertar per la seva original decoració interior. Tot i no tenir furgoneta, també hi assitiren altres Amics com en Jordi Aulestia, estrenava el seu nou cabrio, l'Efren Burgos i en Paco Antolín.

ANAR A FOTOS SANT PERE

XIX SuperVW Nacional Francesa (Circuit Val-de-Loire, Thenay)

Els passats 27 i 28 de maig es va celebrar a Thenay (França) la XIXa SuperVW Nacional Francesa, una de les més grans e importants concentracions VW que podeu trobar arreu d'Europa i una de les més imprescindibles. Per això any rera any es comencen a veure cada cop més aficionats catalans - enguany hi assitiren els Amics Alexis Folch, Carles Casado, Enric Folch, Ferran Socias, Joan Ribera, Koke Puig, Maite Juncosa i Susanna Vidal - i d'arreu de l'estat espanyol amb aficionats provinents de Bilbao, Malaga, Madrid i Zaragoza.

A destacar que fins i tot hi havia dos vehicles catalans a la zona d'expositors professionals ja que PJs Speedshop - Moon Eyes Spain va presentar la nova reproducció de una baca de disseny espanyol dels anys 60 muntada al damunt del Tipus 3 Fastback d'en Joan Ribera i el Rat Look del 59 d'en David Carrera que varen atreure l'atenció de molts aficionats i fins i tot del mismíssim Takashi Komori, propietari de Flat4 i de Dani Zepeda un dels professionals VW més coneguts dels EE.UU amb més de 30 anys d'experiència i propietari d'una de les coleccions de material Empi original mes importants del mon.

A banda de la gran quantitat i qualitat de vehicles i productes VW de tota mena que hi havia de dia al Circuit de Val-de-Loire, també es pot trobar per la nit una gran festa improvisada als carrers de Thenay on els VW son els grans protagonistes com podreu comprovar a les fotos nocturnes del reportatge.

ANAR A FOTOS SUPERVW NACIONAL FRANCESA
(Fotos dels Amics Koke Puig i Carles Casado)

IV Matinal de furgos VW a Port Ginesta - Castelldefels (AVWC)

El passat diumenge 18 de maig organitzarem la nostra tradicional trobada de furgos VW a la platja, la IV Matinal de Furgos VW a Port Ginesta.

Enguany recuperarem les antigues dates de mitjans del mes de maig i això es notà a nivell d'ocupació de platja, no hi havia tants banyistes com a l'any anterior i en conseqüènciaes va poder aparcar sense quasi problemes. El nombre de vehicles participants va ser dels més elevats en les quatre edicions que portem de la Matinal, només comptant les furgos ja n'hi havia 38 ( 7 T1, 26 T2 i 5 T3) a les que sumar 13 escarabats i 2 karmann ghia. A banda de la tradicional alta participació de socis AVWC, també hi assistiren uns quants membres del CEC que s'hi van acostar amb els seus vehicles fins a Port Ginesta per compartir un matí amb volkswagens, sol, platja i bon rotllo.

Es va servir esmorzar i pica - pica abans de dinar al que hi assistiren 20 persones que tancaren la quarta edició de la matinal amb el perceptiu cafè amb gel de mitja tarda a l'ombra d'un xiringuito.

ANAR A FOTOS MATINAL FURGOS VW

III Concentración VW Clásico - Orduña 2006 (Eskarabajo Lagun Taldea)

Els passats 13 i 14 de maig es va celebrar a Orduña (Biscaia) la 3ª Concentración Volkswagen Clásico que organitza anualment els companys de l'Eskarabajo Lagun Taldea. Una concentració llunyana però d'allò més recomanable, només per l'hospitalitat dels companys bascos i pels preciosos paisatges per on es desenvolupa, ja val la pena fer els quasi 600 km que hi ha fins a Orduña.

Enguany el nostre club hi va estar representat per 4 vehicles, els escarabats d'en Joan Marín, de l'Àlex Domingo i en Carles Torres i la T2 d'en Josep Maria Mayugo i tres d'ells tornaren amb premi sota el braç cap a casa nostra: al participant més llunyà (en Joan de Palamós), a la millor furgo (Josep Maria) i al més pupes (Àlex) , que va tenir un petit problema amb l'escapament del seu escarabat, que va poder ser arreglat allà mateix amb l'inestimable col·laboració d'alguns socis de l'ELT.

Des d'aquí volem donar les gràcies a tots els socis de l'ELT i al seu president Roberto al capdavant però molt especialment a Borja, Bea, Eneko, Juanmi, Víctor, Pablo, Esteban, Katu, Iñigo, Rodolfo i Agus, per les seves atencions, per estar tant pendents de nosaltres, i fer-nos passar un cap de setmana de primera, en definitiva, per ser uns perfectes amfitrions.

ANAR A FOTOS ORDUÑA
(Fotos dels Amics Aina Marcet, Josep Maria Mayugo i Carles Torres)

III Sortida de Primavera: Coves del Toll de Moià (AVWC)

El passat diumenge 2 d'abril es va celebrar la III Sortida de Primavera. Enguany per fi el bon temps ens va acompanyar durant tota la jornada (acostumats a l'aigua i la neu d'altres edicions) fet que indubtablement va contribuir a l'alta assistència de socis AVWC participants: 31 vehicles i 73 persones, tot un rècord en una Sortida de Primavera. Destacar la presència de moltes cares noves, de socis nous de trinca: Alfons Baró, Daniel Miñana, Pepe Fernández i Joan Guzmán, i d'altres que tot i fer temps que son socis AVWC encara no coneixiem personalment: Frederic Caballé i Judith Vidal.

La ruta per la carretera de Castellar del Vallès a Calders, va fer les delícies dels amants dels revolts, encara que potser alguns deurien maleir haver-se deixa't la Biodramina a casa. Després vam gaudir a Moià de la visita guiada a les Coves del Toll i vam anar a recarregar forces amb el copiós dinar que ens serviren al Racó del Pou de Calders. En conjunt una sortida d'allò més positiva, tot i la sèrie increïble d'incidències mecàniques i de tota mena concentrades en un sol dia.

ANAR A FOTOS SORTIDA PRIMAVERA

VI Meeting VW de Ninove - Bèlgica (Der Autobahn Scrapers)

El diumenge 19 de març es va celebrar el VI Meeting VW de Ninove que organitzen el club Der Autbahn Scrapers. Enguany va tornar a haver-hi representació de socis AVWC ja que fins aquesta petita localitat a 25 km de Brusel·les es desplaçaren tres membres de la Junta Directiva: l'Abel Santirso, en David Secall i en Koke Puig carregats d'il·lusió i de material AVWC per a donar a conèixer el nostre club i la concentració de Tossa entre els aficionats VW belgues i d'altres nacionalitats presents a Ninove on es reuniren prop de 300 vehicles.

ANAR A FOTOS DE NINOVE
(Fotos dels Amics Koke Puig i Abel Santirso)

Esquiada VW a Andorra (Escarabats A Sac)

Durant tot el cap de setmana del 17, 18 i 19 de març es celebrà a Andorra l'Esquiada VW organitzada pels nostres amics del Club d'Escarabats a Sac d'Andorra, enguany va tornar a haver-hi representació AVWC amb la presència de dos membres de la Junta Directiva: l'Alexis Folch i l'Enric Folch i tres socis AVWC més, la Susanna Vidal, la Maite Juncosa i en Xavi Barranco. Va ser un cap de setmana amb molta neu, amb un bon grapat d'activitats hivernals que feren les delícies dels propietaris de la gairebé trentena de vehicles participants a Andorra.

ANAR A FOTOS ESQUIADA VW
(Fotos del Amics Xavi Barranco i Enric Folch)

VII Concentració de VW Clàssics de Fraga (Zaragoza VW Club)

Després d'un any de descans, ha tornat la concentració de Fraga, organitzada pel Volkswagen Club Zaragoza, i amb canvi de dates, que sembla que li ha sentat d'allò més bé vista la notable participació que hi va haver. Que ja no coincideixi amb la de Tossa ha ajudat a que l'assistència de socis AVWC fos més nodrida que mai.

L'expedició AVWC de dissabte va sortir amb retràs, ja que vam haver d'esperar que en Marcos acabés de fer els últims retocs a la seva nova T1 panelada, que per cert es va portar magníficament durant tot el viatge. Vàrem arribar a Fraga a la tarda, després de l'inscripció es va fer la tradicional fotografia "en alçada", aquest cop passada per aigua. Uns quants van gaudir d'una visita guiada per Fraga, mentre altres van anar directament a l'hotel a agafar forces de cara a la llarga nit. El sopar a l'hotel només es pot calificar d'excel·lent, després els més festivalers van aprofitar l'entrada gratuïta que teníem per a la famosa discoteca Florida 135, que estava a vessar d'aficionats a la música electrònica que havien anat a Fraga a sentir la sessió de Derrick May, una institució del techno de Detroit.

El diumenge va començar amb una volta turística per la zona, seguida per l'exposició dels cotxes al pavelló esportiu, on estàvem a cobert de les inclemències del temps. La representació dels Amics es va completar amb l'arribada de la resta de cotxes. A més dels cotxes exposats vam poder gaudir d'uns quants stands de venda de peces i complements, així com participar a la disputadíssima gincama d'habilitat o al concurs d'equips de so. La concentració va acabar amb un dinar de germanor (també molt bo), i el repartiment de trofeus, una gran part dels quals va anar a parar a mans de socis del nostre club.

ANAR A FOTOS FRAGA

Sortida d'Hivern - Mines de Cercs (AVWC)

Aquest passat dissabte dia 18 celebrarem la nostra I Sortida d'Hivern visitant les Mines de Cercs, una activitat proposada i organitzada pel nostre soci de Santpedor, l'Àngel Bosch, des d'aquí li volem agrair la seva desinteresada iniciativa de la que gaudirem un bon grapat de socis. En aquest sentit cal destacar l'estrena de tres socis del club en una activitat AVWC: Salvador Gonzalez, Manolo Cortés y Pedro Pueyo.

La visita al Museu de les Mines va ser força interessant, l'experiència d'endinsar-se sota terra amb casc i dins d'una vagoneta es d'alló més divertit i del Restaurant Santa Barbara ningú va sortir amb gana, la majoria vam tenir problemes per acabar-nos-ho tot!... En acabar de dinar, l'Àngel va sortejar una planxa vitroceràmica elèctrica gentilesa de l'empresa SaSac que també va obsequiar a cada soci participant amb una manta de viatge pel cotxe amb el logo del club gravat, tot i que en aquesta ocasió, i no com ens passa sempre amb la sortida de primavera, el bon temps ens acompanyà amb un sol radiant durant tota la jornada, més d'un va agrair la manteta per la tarda quan pujàrem fins 1870 metres d'alçada a tocar la neu i fer bona la denominació "d'Hivern" d'aquesta activitat. No us perdeu les fotos i el video de com girar un escarabat en un camí estret i gelat....... "no lo prueben en sus casas" que diria aquell.

ANAR A FOTOS CERCS

Cavalcada de Reis barri de Sant Andreu del Palomar de Barcelona

El passat dijous 5 de gener participarem a la cavalcada de reis que es celebra al barcelonés barri de Sant Andreu de Palomar amb 5 vehicles de socis AVWC, junt als ja clàssics a la cavalcada (els VW de Marcos Navarro, Xavi Barranco, Pere Trallero) "debutava" Marco Antonio Delgado amb el seu VW 1200 Sunroof de 1962 i Abel Santirso "estrenava" oficialment la seva VW T2 de 1973 a una actividad VW.

Com a reforç per llançar caramels contarem amb l'ajuda d'en Carles i David que no varen poder acudir amb els seus escarabats i lamentàrem la baixa a última hora d'en Marcel, per primera vegada en tres anys la seva VW T2 no va repartir caramels a la cavalcada.

Esperem que el próper any s'animin més socios del club a omplir de felicitat als nens de Sant Andreu, el seu somriure i alegria al veure'ns passar amb els nostres clàssics repartint caramels es quelcom que no te preu.

ANAR A FOTOS CAVALCADA

TORNAR A: CONCENTRACIONS

A la xarxa des de l'any 2001

Amics del Volkswagen de Catalunya
Apartat de Correus 14124
08080 Barcelona
info@avwc.org

Núm. Reg. Ass. Generalitat: 11094/B
Membre FEVA nº 158
Membre FCVH nº 23